Írd be, mit keresel:

Túrós minipalacsinta – édes kis lepények mindenkorra

A túrós desszertek örök kedvencek, de a sült változatok többnyire pepecselősek, pihentetősek. Ez az isteni kis lepényke viszont pikk-pakk összeállítható, és pihentetés nélkül pár perc alatt kisül. 

Cookta - 2023.09.12.
Túrós minipalacsinta – édes kis lepények mindenkorra

Puha és szaftos, csupa túró, mégis könnyű ez a pufi palacsinta, ami desszertnek, uzsonnának, de egyszerűségének köszönhetően akár reggelinek is ideális. Nem túl édes, ezért érdemes tálaláskor egy kis mézet, juharszirupot vagy lekvárt kínálni hozzá, de akár egy picit meg is emelhető a cukor mennyisége az alaptésztában.

Nekünk ez az alapváltozat is nagyon ízlik, de aki szeretné egy kicsit variálni, az a masszába tehet egy pár szem mazsolát, egy kis fahéjat, reszelhet bele némi citrom- vagy narancshéjat, de akár csokidarabokat is lehet a nyers tésztába beleforgatni – a sütésnél viszont akkor egy kicsit jobban kell figyelni. Isteni finom mindenhogy, próbáljátok ki!

Túrós minipalacsinta

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 2 nagy tojás
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg krémes túró
  • csipet só
  • kevés olaj vagy vaj a sütéshez

Elkészítés: A lisztet, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport kimérjük, összekeverjük.

A tojásokat felütjük, egy turmixba vagy késes robotgépbe tesszük, hozzáöntjük a tejet és a vizet, valamint a túrót, és jó krémesre összemixeljük, majd a lisztes keveréket is hozzádolgozzuk, jó sűrű tésztát kell kapnunk.

Egy serpenyőben kevés olajat vagy evőkanálnyi vajat felforrósítunk, majd evőkanálnyi adagokat teszünk bele a túrós masszából, a kanál hátával ellapogatjuk, kis korongokká formázva, és mindkét oldalukat 3-4 perc alatt aranyszínűre sütjük, majd spatulával konyhai papírtörlőre szedjük.

Mézzel, dzsemmel, vaníliás cukorral ízesített joghurttal vagy friss gyümölccsel, akár csokiszósszal is tálalhatjuk azon melegében.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.