Írd be, mit keresel:

Bársonyos avokádóleves – villámgyors és abbahagyhatatlanul finom

A puha, krémes, érett avokádóból nemcsak nagyszerű szendvicskrém vagy mártogatós készíthető, hanem levesnek is mennyei. Üdítő, friss, könnyű, mégis tartalmas, ráadásul 5 perc alatt kész.

Cookta - 2017.09.18.
Bársonyos avokádóleves – villámgyors és abbahagyhatatlanul finom

Az avokádó most már évek óta jó barátunk, egyre több helyen beszerezhetjük, és sok helyen le is árazzák, amikor kezd puhulni, hogy a nyakukon ne maradjon. Éppen ilyenkor a legjobb az avokádó, amikor a hús még hibátlanul zöld, de kanállal könnyen kikaparható a héjból.

Nálunk kevesen tudják, de Brazíliában például a kisbabáknak ez az egyik étel, amit hozzátápláláskor elsőként adnak. No nem éppen a fűszeres avokádóleves, hanem maga a natúr, krémes-pépes gyümölcshús, hiszen nagyon könnyen emészthető, viszont ugyancsak tápláló.

A hideg zöldséglevessel összemixelt érett avokádó nagyon sokféle módon ízesíthető – kerülhet bele gyakorlatilag bármilyen fűszer, amivel az avokádókrémet szeretjük, finomra vágott újhagyma, fokhagyma, de akár egy kis paradicsom vagy bébispenót, sőt uborka is. Mi most egyszerűen csak kevés fokhagymával és lime levével, némi csípőssel csavartunk rajta, és nagyon finom lett. Érdemes kicsit pihentetni tálalás előtt a hűtőben, de azonnal is el lehet kanalazni sietősebb napokon.

Avokádóleves

Hozzávalók:

  • 2 avokádó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 lime
  • 6 dl hideg zöldségalaplé
  • 3 dl (növényi) tejszín – esetleg joghurt helyette
  • 1 teáskanál Tabasco szósz
  • csilipehely ízlés szerint
  • ízlés szerint koriander, petrezselyem és/vagy bazsalikom
  • só, bors

Elkészítés: Az avokádókat félbevágjuk, magját kiemeljük, a húsát kikanalazzuk, és turmixgépbe tesszük. A meghámozott fokhagymagerezdet hozzáreszeljük, ezután az alaposan megmosott lime héját is, a levét pedig belefacsarjuk. Sózzuk, borsozzuk, a Tabascóval és finomra vágott zöldfűszerrel ízesítjük, és krémesre összeturmixoljuk. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, amivel szintén átmixeljük.

Hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy az ízek összeérjenek, majd tányérokba merve tálaljuk. Tortillacsipszet vagy akár pirított tökmagott kínálhatunk mellé levesbetétként.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.