Írd be, mit keresel:

Keksz csokimániásoknak és kávéfüggőknek – 2 in 1

A csokimánia komoly dolog, valószínűleg csak a kávéfüggőség írja felül. Aki mindkettőben érintett, annak jó hírünk van: itt a kakaós-kávés omlós keksz, amit még csokidarabkák is gazdagítanak. Kívül roppanós, belül omlós, illatos, egy bögre langyos tejjel egyszerűen hibátlan.

Cookta - 2017.09.19.
Keksz csokimániásoknak és kávéfüggőknek – 2 in 1

A vajas keksz remek műfaj: egy-egy édes falat a nap bármely szakában egy kis örömet, otthonosságot csempészhet életünkbe, vagy épp egy kis energialöketet két étkezés között. És ha ráadásul egyszerre csokis és kávés is, akkor a boldogságfaktort is kimaxolhatjuk.

Ez az omlós keksz nagyon egyszerűen összeállítható, pár perc a begyúrás, pikk-pakk megvan a sütés is, de a kettő között érdemes egy picit pihentetni a tésztát – így lesz tökéletes az állaga. Őrölt kávéval készül, de akár instant kávét is választhatunk, ebből érdemes egy kicsit többet, akár 2 evőkanállal is a tésztába tenni, de aki még kávésabban szereti, emelheti az adagot. 🙂

Kakaós-kávés keksz csokidarabkákkal

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál őrölt kávé
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés: Az összes alapanyagot – a csokoládé kivételével – összedolgozzuk, majd a csokoládét apróra vágjuk, és beledolgozzuk. A masszát fél órára a hűtőbe tesszük, majd diónyi adagokat szaggatunk belőle, golyóbissá formázzuk, a tenyereink között kissé kilapítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.

180 fokos sütőbe toljuk, és 10-12 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, hogy kellemesen roppanós legyen. Befőttesüvegbe vagy jól zárható fémdobozba téve sokáig omlós marad – már ha el nem fogy azonnal. 🙂

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.