Írd be, mit keresel:

Sült csirkefalatok fűszeres krumplival – tepsisen és kiadósan

A kiadós húsos fogások egyik fontos alapanyaga a csirkeszárny, amit vannak, akik nem kedvelnek csontossága miatt, de nem árt tudni, hogy pont a csontok közelében a legfinomabb a hús, ráadásul az egyik legolcsóbb húsféle, így hóvégi pénztárcabarátabb fogásnak is ideális - például sütőben sütve, krumplival.

Cookta - 2017.09.24.
Sült csirkefalatok fűszeres krumplival – tepsisen és kiadósan

A sima sült csirkénél és krumplinál azért kicsit ízesebb tepsis egytálételt hoztuk: egy kevés gomba, kápia paprika is került bele, valamint némi kakukkfű, fokhagyma és fehérbor. Mennyei ízkavalkád, pedig egyszerűen és gyorsan összeállítható, utána már csaka  sütőbe kell betolni.

Vannak, akik a csirkeszárny formáját nem kedvelik – különösen a gyerekek -, de ha félbevágjuk a szárnyakat, akkor csinos kis darabkák lesznek, amelyek semmiben nem emlékeztetnek a néha szárny alakra, tökéletesen átsülnek. Mondjuk így is csak kézzel érdemes enni – na de azt ki bánja?

Kakukkfüves tepsis csirkeszárny vele sült krumplival

Hozzávalók:

  • 75 dkg csirkeszárny
  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 kápia paprika
  • 4-5 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5-6 ág kakukkfű
  • 1,5 dl fehérbor
  • só, bors

Elkészítés: A csirkeszárnyakat megmossuk, a szárnyvégeket levágjuk, a hajlatban kettévágjuk, és egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk. A mustárt 2 evőkanál reszelt fokhagymával és 2-3 evőkanál olívaolajjal elkeverjük, majd a csirkeszárnyakra öntjük, átforgatjuk, a húsokba masszírozzuk.

A krumplit megmossuk, ha vékony héjú, meg sem kell hámozni, cikkekre vágjuk. A gombák végét levágjuk, félbe vagy negyedekbe vágjuk, a kápiapaprikát felkockázzuk. Az összes zöldséget egy tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk, 2 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk, alaposan összeforgatjuk, majd közéjük rakosgatjuk a bepácolt csirkeszárnyakat. Aláöntjük a fehérbort, rámorzsoljuk vagy csak simán rátesszük a kakukkfüvet.

Alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőbe toljuk 25 prcre, majd a fóliát levéve még 20 percet sütjük, amíg szépen megpirul minden.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.