Írd be, mit keresel:

Csokis-kávés pöfeteg, az abbahagyhatatlan

A vélemények megoszlanak, hogy a ronda vagy a szexi kategóriába tartozik-e a csokis pöfeteg, de az biztos, hogy aki egyszer megkóstolja, imádni fogja. Direkt repedezett, nem elrontott – ez a lényege: kívül roppan, belül fantasztikusan krémes, egyszerűen imádnivaló, főleg csoki-kávé kombóban!

Cookta - 2023.09.26.
Csokis-kávés pöfeteg, az abbahagyhatatlan

Nagyon egyszerű kis finomság, gyakorlatilag egy tálban összeállítható, és ha az arányokat és a pihentetési időt betartjuk, elronthatatlan. A repedések akkor lesznek igazán szépek, ha a hideg tésztát gyorsan megformázzuk, porcukorban hempergetjük, majd gyorsan betoljuk az előmelegített sütőbe. A sütés után még egy kicsit lágynak tűnhetnek a csokis kekszek, de a hűlés során még szilárdul, és hidegen már tökéletes lesz az állaga kívül és belül.

Egy pohár tejjel vagy tejeskávéval a legfinomabb, a belseje olyan állagú, mint a brownie, míg a külseje kellemesen roppan. Most egy kevés őrölt kávé is került bele, amitől még teltebb, gazdagabb az íze, nagyon jól illik a csokihoz, de akár el is hagyható, vagy más ízesítővel – kókusszal, mogyoróval, fűszerekkel – is készíthető.

Csokis-mokkás pöfeteg

Hozzávalók:

  • 10 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 25 dkg cukor
  • 1,5 dl olaj
  • 4 tojás
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1 csapott evőkanál őrölt kávé
  • 30 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • porcukor a beforgatáshoz

Elkészítés: A kakaóport, a cukrot és az olajat összekeverjük, majd hozzáadjuk a felütött tojásokat, és kézi habverővel simára keverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, a kávét, a lisztet és a sütőport is, és alaposan összedolgozzuk, majd frissentartó fóliával letakarjuk, és 4 órát pihentetjük a hűtőben.

A pihentetett tésztából diónyi golyókat formázunk, porcukorban meghempergetjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.

180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 10–12 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, hogy elnyerje tökéletes állagát.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.