Írd be, mit keresel:

Leveles párna ropogósan, szuperkrémes spenótos töltelékkel

A leveles tészta számtalanszor bizonyított már a vele készülő gyors és kiadós finomságokkal. Most egy nagyon krémes, gazdag spenótos töltelék került bele – így olyan kiadós, hogy nemcsak vendégvárónak vagy előételnek, de akár főfogásnak is megállja a helyét.

Cookta - 2023.10.02.
Leveles párna ropogósan, szuperkrémes spenótos töltelékkel

A ropogósra sült, morzsálós leveles tészta most spenótos tekercsek alapja lett, a tölteléke pedig olyan krémes és finom, hogy csak úgy eteti magát. A frissen párolt spenót mellett néhány tojással lett összesütve, majd ricottával krémesítve, ez a hármas pedig nagyon jól működik együtt.

Aki szeretné kicsit karakteresebbé tenni, használhat friss kecskesajtot is a ricotta helyett, vagy adhat más sajtot, esetleg reszelt parmezánt vagy gorgonzolát is hozzá a markánsabb íz elnyeréséhez. A tetejére nagyon jól passzol a szezámmag, ami tovább fokozza a ropogósságot, de ízlés szerint más maggal vagy akár sajttal is meghinthető. Egyszerű, gyors – de mennyei!

Spenótos-ricottás-tojásos tekercs

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 30 dkg friss spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál provence-i fűszerkeverék
  • 3 + 1 tojás
  • 10 dkg ricotta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál szezámmag
  • só, bors

Elkészítés: A spenótot megmossuk, a szárát és a vastagabb ereket eltávolítjuk. Egy serpenyőbe öntünk 1 evőkanál olívaolajat, rádobjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, meghintjük provence-i fűszerkeverékkel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és időnként megkeverve hagyjuk összeesni, megpárolódni. Folyadék nem szükséges, a spenót leve elég lesz. A spenótot a serpenyő szélére húzzuk, középre még 1 evőkanál olajat öntünk, ráütünk 3 tojást, és kevergetve krémesre sütjük, majd a ricottát is hozzáadjuk, és a tűzről levéve alaposan összekeverjük.

A leveles tésztát kiterítjük, hosszában félbevágjuk, a tésztalapok közepére halmozzuk egy csíkban a spenótos-tojásos-ricottás tölteléket, a tésztát föltekerjük.

A maradék tojást felütjük, villával elhabarjuk, a tekercseket lekenjük vele, majd meghintjük szezámmaggal. Ízlés szerint feldaraboljuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

A tekercseket 180 fokos sütőbe toljuk, és 30 perc alatt szép aranyszínűre, ropogósra sütjük. Azon melegében, langyosra vagy teljesen kihűtve is tálalhatjuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.