Írd be, mit keresel:

Sütőtökfagyi – diétás nyalánkság napfényes, őszi napokra

A fagylalt a frissesség, a gyümölcsök, a nyár desszertje, az őszi napokon akár felejtős is lehetne, de a sütőtökös sovány fagyi annyira zseniális, hogy mindenképpen érdemes kipróbálni. Ha süt nap és jó az idő, azért, ha már kicsit cudarabb, akkor azért. ;)

Cookta - 2023.10.05.
Sütőtökfagyi – diétás nyalánkság napfényes, őszi napokra

A fagyi mindig jó, ha melegben kanalazgatjuk. A jeges desszert persze a nyár desszertje, de őszre hangolva is kihagyhatatlan sütőtökkel. A tököt a hűvös estén megsütjük, a belőle készülő selymes és hűs desszertet az indián nyár cirógató napfényében elkanalazzuk.

A sütőtökből rengeteg finomság készíthető, így a nagyobb mennyiségben sülő napsárga zöldség napokra alapanyagként szolgálhat – számtalan formában. Ha már begyújtjuk a sütőt, érdemes nagyobb mennyiséget megsütni – palacsinta, turmixhummusz, leves, gofri is készülhet belőle, sütve 1 hétig is eltartható a hűtőben.

Joghurtos sütőtökfagyi

Hozzávalók:

  • 30 dkg sovány joghurt
  • 30 dkg sült tök
  • 3 evőkanál méz vagy juharszirup – vagy más édesítő
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér

Elkészítés: A hideg sült sütőtökhúst, a joghurtot, a fűszereket egy késes robotgéppel vagy botmixerrel pépesíthük, ízlés szerint édesítjük – hidegen kevésbé érződnek az ízek, így érdemes kicsit túl édesre készíteni. Fagyigépbe téve krémesre fagyasztjuk, vagy a fagyasztóba téve félóránként átkeverjük, hogy selymesen krémes fagyit kapjunk.

Gombócolva – vagy 10 perc szobahőmérsékleten való pihentetés után szeletelve – tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.