Írd be, mit keresel:

Egy nagy kedvenc egyszerűen: tárkonyos-tejszínes csirkeleves

Ahogy sokan mások, én is imádom a húslevest, és ha marad lé a hétvégi fogásból, azt sok mindenhez felhasználom. Most egy gyors és zöldséges raguleveshez.

Cookta - 2023.10.10.
Egy nagy kedvenc egyszerűen: tárkonyos-tejszínes csirkeleves

Így van ez a következő levessel is, amit a legtöbben, akik ritkábban főznek, az éttermek választékából ismernek. Nem szeretem a szakácsokat bántani, hiszen én is az vagyok, de sajnos a legritkább esetben sikerül nekik úgy fűszerezni, hogy a kedves vendégnek is tetsszen, pl. a tárkony adagolását szinte mindig túlzásba viszik, vagy a citromot nem lehet benne érezni.

Forrás: Hajós Ágnes

A most következő receptben szerintem tökéletesek az arányok, sőt, mivel elég laktató, én egy nagy tányérral jól is szoktam lakni, második nélkül.

Tejszínes-tárkonyos csirkeleves

Hozzávalók 4 főre:

  • 40 dkg csirkemell
  • 1 kicsi sárgarépa
  • fél póréhagyma
  • 1 kisebb fehérrépa
  • 10 dkg zöldborsó
  • negyed karalábé
  • 3 maréknyi levestészta
  • 1 púpozott teáskanál szárított tárkony
  • 1 l húsleves
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 dl tejszín
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: Az olívaolajon megpároljuk a vékonyra karikázott pórét, majd rádobjuk a kétcentisre kockázott húst, a tisztított és kicsire darabolt gyökeret és karalábét. A hús fehéredéséig kevergetjük, majd felöntjük a húslével. Felforraljuk, beledobjuk a nagyon vékonyra karikázott répát, a borsót és a tárkonyt, majd 10 percig főzzük közepes lángon, közben lehabozzuk, amennyire tudjuk.

Mikor minden zöldség puha, összekeverjük a keményítőt a tejszínnel, majd simára keverjük egy-két merőkanál levessel, végül hozzáöntjük a többihez. Kicsit összemelegítjük, de már ne forraljuk, elzárjuk a lángot.
Citromlével savanyítjuk, és fogyaszthatjuk is, külön kifőzött levestésztával kínáljuk.

Forrás: Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.