Írd be, mit keresel:

Puha pufi palacsinta percek alatt – joghurttal

Gyors, egyszerű és álomfinom ez az amerikai palacsinta, aminek a puhaságát a joghurt adja. Igazi keverem-kavarom villámrecept, pihentetés nélkül süthető, így reggelire, uzsonnára, bármikorra bevethető!

Cookta - 2023.10.15.
Puha pufi palacsinta percek alatt – joghurttal

Elronthatatlan és ellenállhatatlan – túlzás nélkül – ez a gyors finomság: könnyű, levegős és puha, magában vagy gyümölcsökkel, dzsemmel vagy mézzel is isteni, de a tészta akár ízesíthető is fahéjjal, kókuszreszelékkel vagy beleforgathatunk áfonyát, mazsolát, apróra vágott gyümölcsöket, vagy sütés közben belekarikázhatunk egy kis banánt.

Két dologra érdemes figyelni:

  1. Sűrű görög joghurtot használjunk hozzá, ha ilyenünk nincs, akkor a normál joghurtot csöpögtessük ki egy éjszaka alatt.
  2. A sütéshez egész kevés olajat használjunk, elég egy ecsettel kikenni a jó forró serpenyőt. Ha nincs ecsetünk, vagy nem szilikonos, és esetleg megégne, megolvadna a forró serpenyőtől, akkor a krumpli-trükköt érdemes bevetni. Hogy mi az a krumpli-trükk? Egy nyers krumpliból levágunk egy darabot, villát szúrunk bele, ezt olajba mártjuk, majd ezzel kenjük ki a forró serpenyőt.

Joghurtos amerikai palacsinta

Hozzávalók:

  • 20 dkg görög joghurt
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál vanília-kivonat
  • 15 dkg liszt
  • 1 csapott kávéskanál sütőpor
  • 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • kevés olaj a sütéshez

Elkészítés: A joghurtot, a tojást, a 3 evőkanál olajat, a cukrot és a vanília-kivonatot egy keverőtálban kézi habverővel alaposan összekeverjük. Egy másik tálban a lisztet, a csipet sót, a szódabikarbónát és a sütőport elvegyítjük, majd a joghurtos keverékhez adjuk, és simára keverjük.

Egy tapadásmentes serpenyőt felforrósítunk, kevés olajjal kikenjük, és kisebb merőkanálnyi masszát teszünk bele. 2-3 percet sütjük, majd egy spatulával megfordítjuk, és 2-3 perc alatt készre, szép aranyszínűre sütjük. A maradék masszával ugyanígy járunk el, de süthetünk akár kisebb palacsintákat, egyszerre többet is a serpenyőben.

Azonnal tálaljuk, mézzel, gyümölcsökkel, vagy akár dzsemmel, csokiszósszal, ízlés szerint.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.