Írd be, mit keresel:

Rántott sütőtök szezámos bundában – belül krémesen, kívül ropogósan

Azt hiszem, bátran állíthatom, hogy a sütőtök az őszi zöldségek királya. Ismerek ugyan pár embert, aki nem szereti, de ők vannak kisebbségben. :) Az íze hasonlít az édesburgonyáéhoz, azt szoktam javasolni, ha az éppen nem kapható, akkor sütőtökkel bátran helyettesíthetjük.

Cookta - 2023.10.17.
Rántott sütőtök szezámos bundában – belül krémesen, kívül ropogósan

A következő étel apukám ötlete volt, eszembe sem jutott, hogy ezt a sárga finomságot ki is lehet rántani. Én egy kis szezámmagot is adtam a panírhoz, ami tökéletesen harmonizált a sütőtök édes ízével.

Forrás: Hajós Ágnes

Készítettem egy kis mártogatóst is: tejfölbe kevertem némi petrezselymet, csilit, sót, borsot, fokhagymát és tahinit (szezámkrémet). Ezzel együtt tökéletes vendégváró, némi bor kíséretében a legfinomabb. 😉

Szezámos-bundás sütőtök

Hozzávalók 4 főre:

  • 1,2 kg körte formájú sütőtök
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • 3-4 ek. szezámmag
  • olaj a sütéshez

Elkészítés: A tök húsát egycentisre szeljük, magjait eltávolítjuk, héját lehántjuk, a szeleteket kissé megsózzuk. A szokásos módon bepanírozzuk, azzal a különbséggel, hogy a zsemlemorzsát összekeverjük szezámmaggal.

Bő, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.