Írd be, mit keresel:

Banános-nutellás pizzacsónak – halmozzuk az élvezeteket!

Elsőre talán furcsának tűnhet a csokis-mogyorós krémmel megpakolt pizza, de ha egy kicsit belegondolunk, akkor a kelt tészta és a Nutella párosa sikerre van ítélve. Különösen, ha ebbe a kényeztető desszertbe még egy kis vaníliás mascarponét és banánt is csempészünk...

Cookta - 2023.10.18.
Banános-nutellás pizzacsónak – halmozzuk az élvezeteket!

Igazi csábítás minden édesszájúnak ez a testvérek között is szénhidrátbombának beillő finomság, de időnként érdemes engedni: a puha, könnyű kelt tészta, a csokis mogyorókrém és a banán összhangja tökéletes, főleg akkor, ha még egy kis vaníliás mascarponével is megfejeljük. Melegen és langyosan is nagyon ütős, akár uzsonnára egy pohár tejjel, vagy egy leves után másodikként.

Akár készen kapható pizzatésztával is készíthetjük, ebben az esetben gyors és egyszerű desszertről is beszélhetünk, de ha van kis türelmünk, érdemes a tésztát otthon elkészíteni – az összeállítás egyáltalán nem bonyolult, de a kelesztési időt nem érdemes elspórolni, hogy ilyen dundi, szépen megkelt pizzahajókat süthessünk.

Banános-nutellás pizzacsónak

Hozzávalók:

  • 15 + 25 dkg liszt
  • 1 csomag porélesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dl meleg víz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál só

Valamint:

  • 12,5 dkg mascarpone
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 banán
  • Nutella ízlés szerint

Elkészítés: A tésztához 15 dkg lisztet egy keverőtálba teszünk, hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot és a meleg vizet, összekeverjük, és 15 percre félretesszük. Ha már pezseg, hozzáadjuk az olajat, a maradék lisztet és egy csipet sót, és elektromos robotgép dagasztókarjával kidolgozzuk, majd olajos kézzel gombóccá formázzuk, tálba tesszük, konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen legalább 30 percet kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen kicsit átdolgozzuk, 6-8 részre osztjuk, gombócokká formázzuk, majd egyenként oválisra nyújtjuk. A végeket összenyomkodjuk, ízlés szerint meg is tekerhetjük. A töltelékhez a mascarponét a vaníliás cukorral kikeverjük, és a csónakok belsejébe 1-1 nagyobb evőkanálnyi adagot kenünk, az egyik felkarikázott banánnal kirakjuk a mascarponét.

A pizzacsónakokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és hagyjuk addig kelni, míg a sütő 200 fokra melegszik, majd a tepsit betesszük, és 12-15 perc alatt szép pirosra sütjük.

A sütőből kivéve a csónakokba ízlés szerint több-kevesebb Nutellát kanalazunk, a másik, vékonyra szeletelt banánnal kirakjuk. Melegen vagy langyosan tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.