Írd be, mit keresel:

Amerikai kukoricakenyér – filléres finomság 30 perc alatt

Az amerikai konyhát hajlamosak vagyunk néhány ételre leszűkíteni, de ha belegondolunk, mennyi kultúra és nép olvasztótégelye, nyilvánvalóvá válik, hogy végtelen, de legalábbis nagyon sokféle ihletésű étellel találkozhat az, aki kicsit jobban belemerül a tengerentúli gasztronómiába. A kukoricakenyér például egy nálunk kevéssé ismert amerikai finomság, ami déli, mexikói hatásra honosodott meg és vált népszerűvé.

Cookta - 2023.10.19.
Amerikai kukoricakenyér – filléres finomság 30 perc alatt

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, könnyű, puha, illatos, leginkább kör alakú sütőtálban vagy vasserpenyőben sütik, és cikkekre vágva tálalják. Önmagában vagy vajjal fogyasztják, avokádókrémmel vagy más kencével is népszerű, de csilis babhoz, más fűszeres és szaftos ragukhoz is nagyon jól passzol.

A tészta percek alatt összeállítható, még mixer sem kell hozzá, a sütőben pedig gyorsan, mindössze 20 perc alatt tökéletesre sül. Nagyon jót tesz neki, ha egy kis vajban pirított szemes kukorica is kerül bele, mert a kukorica édessége és a mogyoróillatúra pirult barna vaj a tésztába forgatott reszelt sajttal nagyon izgalmassá és ellenállhatatlanul finommá teszi. Pénztárcabarát és maceramentes, egy pogácsa alternatívájaként is érdemes kipróbálni!

Amerikai kukoricakenyér

Hozzávalók:

  • 2,5 dkg vaj + a forma kikenéséhez
  • 15 dkg konzerv kukorica
  • 10 dkg finom szemcséjű kukoricadara
  • 15 dkg liszt
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál méz
  • 5 dkg reszelt sajt
  • só, bors

Elkészítés: A vajat egy serpenyőbe tesszük, felolvasztjuk, aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát, és fél percig pirítjuk, majd a tűzről levéve félretesszük.

A kukoricadarát, a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát egy tálba kimérjük, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük. Egy másik tálban a tejet, a mézet, a felütött tojást simára keverjük, majd a száraz alapanyagokhoz adjuk, hozzáöntjük a kukoricát a vajjal együtt, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és egy fakanállal összekeverjük.

Egy 23–25 centis sütőformát vagy pitetálat vajjal kikenünk, beleöntjük a kukoricás masszát, és 200 fokos sütőbe toljuk. Légkeverés mellett kb. 20 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hagyjuk 10 percet hűlni, majd a formából kiborítjuk, cikkekre vágjuk.

Melegen, langyosan, hidegen is tálalhatjuk, önmagában vagy raguk, saláták mellé, vajjal vagy különféle szendvicskrémekkel is nagyon finom.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.