Írd be, mit keresel:

Csirke korma: egy gyors és illatos indiai

A korma egyfajta curry, különösen szaftos, mivel tejszínnel, joghurttal vagy kókusztejjel készül, esetleg ezek kombinációjával, és tartalmaz valamilyen csonthéjast - mandulát vagy kesudiót - is. Ha csirkemellet használunk, akkor nagyon gyorsan elkészül ez az illatos indiai.

Cookta - 2017.10.22.
Csirke korma: egy gyors és illatos indiai

A korma meglepő módon a britek kedvence, az indiai gyarmatokon az autentikus és ugyancsak csípős helyi fűszereket és ételeket ugyanis kissé megszelídíti a kormába kerülő tejtermék vagy kókusztej, de ízgazdagságából semmit nem von le, ráadásul még selymesebbé, szószosabbá teszi a ragut. Korma készülhet zöldségekből és húsfélékből, akár a kettő kombinációjából is, és hagyományosan rizzsel és lapos indiai kenyérfélékkel fogyasztják.

Az alábbi receptben csirkemell a főszereplő, így nagyon gyorsan elkészül: a hús elősütése után csak annyi ideig kell főzni, amíg a szósz krémesre besűrűsödik, és ez épp elég idő ahhoz, hogy a piphús átsüljön, de finom szaftos, omlós maradjon. A szósz különlegessége, hogy citrust és egy kis mézet is tartalmaz, ezek pedig a fűszerekkel párosítva elképesztően jól harmonizálnak.

Csirke korma

Hozzávalók:

  • 3 csirkemellfilé
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom vagy lime
  • diónyi gyömbér
  • 2 csapott evőkanál enyhe curry
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl kókuszkrém
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál darált mandula
  • só, bors

Elkészítés: A csirkemellet kockákra vágjuk, egy tálba tesszük. A hagymát, a fokhagymát és a gyömbért meghámozzuk. A hagymát felaprítjuk, a húshoz adjuk, a fokhagymát, a gyömbért és a citrom héját hozzáreszeljük, 2 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a curryt, és alaposan összeforgatjuk.

Egy serpenyőt szárazon felforrósítunk, beleöntjük a fűszeres csirkét, és időnként átkeverve a húsdarabokat megforgatva pár perc alatt minden oldalukon kicsit elősütjük. Ráfacsarjuk a citrom levét, hozzáöntjük a tejszínt és a kókuszkrémet, összeforgatjuk, és forrástól közepes hőfokon 10 percet főzzük, amíg a szósz egy kicsit besűrűsödik és a húsok átsülnek. A tűzről levéve hozzáadjuk a mézet és a mandulát, alaposan összeforgatjuk.

A fűszeres kormát basmati vagy jázmin rizzsel tálaljuk, ízlés szerint megszórhatjuk aprított korianderrel, petrezselyemmel, pirított mandulával.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.