Írd be, mit keresel:

Csirke csicserivel csőben sütve

Omlós csirkemell, rostokban gazdag csicseriborsó, krémesre sült padlizsán, szaftos paradicsomok mind egy tálba halmozva, összesütve – egyszerű, kiadós, gyorsan összeállítható, melengető fogás hűvösebb napokra.

Cookta - 2023.10.26.
Csirke csicserivel csőben sütve

A hidegebb idő beálltával a szervezetünknek szüksége van tartalmasabb ételekre, ami nem feltétlenül zsírt és szénhidrátot jelent. A hüvelyesek nagyszerű téli alapanyagok, a konzerv csicseriborsó pedig ezek közül is igazi adu ász, mert jól betárazható a kamrapolcon, és mivel már főtt, gyorsan összeállítható a segítségével egy laktató ebéd vagy vacsora, akár vega, akár húsos változatban.

Most egy kis csirkemellel, padlizsánnal és paradicsommal kerekedett csőben sült egytálétellé: kellemesen szaftos, fűszeres és illatos, egy kis bor, koriander, mustár és fokhagyma teszi teljessé ezt a kiadós és egészséges fogást.

Csirkés-csicseris egytál zöldségesen

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb padlizsán
  • 40 dkg főtt csicseriborsó (konzerv)
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 evőkanál magos mustár
  • 1 teáskanál koriandermag
  • csili ízlés szerint
  • só, bors

Elkészítés: A csirkemellfiléket 4-5 nagyobb darabba vágjuk, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a mustárral. Egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat felforrósítunk, a csirkéket minden oldalon körbepirítjuk, majd serpenyőbe tesszük, aláöntjük a fehérbort, és fóliával lefedve 200 fokos sütőbe toljuk 20 percre.

Közben a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a padlizsánt 1 centis kockákra vágjuk, a csicseriborsót leszűrjük. Egy kanál olívaolajat adunk a serpenyőben visszamaradt zsiradékhoz, a hagymát és a koriandermagot rádobjuk, kevergetve addig pároljuk, míg a hagyma összeesik, a koriander pedig pattogni kezd. A padlizsánt, a fokhagymát és a csicserit is hozzáadjuk, ízlés szerint egy kis csilivel feltüzelhetjük, összeforgatjuk, és fedő alatt 5 percet pároljuk.

A sütőből kivesszük a csirkét, óvatosan levesszük a fóliát. Hozzáöntjük a padlizsános csicserit, rápotyogtatjuk a koktélparadicsomot, óvatosan összeforgatjuk, majd visszatoljuk a sütőbe, és 10 perc alatt összesütjük, majd a sütőből kivéve azonnal tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.