A gránátalma nálunk még az egzotikus gyümölcsök közé tartozik, így hiába kapható a fantasztikusan finom, lédús és egészséges gyümölcs ma már minden szupermarketben és sok zöldségesnél is, a keserű hártyákkal és az isteni, rubintszínű magok kinyerésével mindig gondban vagyunk. A fakanalas és a vizes verzió után itt a legjobb pucolási mód!
Akik félbevágják a gyümölcsöt, majd a magokat fakanállal kipüfölik, semmit nem értenek ehhez a gyümölcshöz, mi is próbáltuk, de van ennél jobb módszer. Érdemes profikhoz fordulni, akik ismerik a gyümölcs minden csínját-bínját. Az alábbi videóban olyan egyszerű, nem fröcskölő, rémegyszerű módszert láthattok, ami mindig működik, csak egy éles kés kell hozzá! A titok csak annyi: nem mindegy, hogy vágjuk meg a gyümölcs héját:
A lényeg tehát, hogy a gyümölcs tetején egy skalpot vágunk, így láthatóvá válik, hok vannak a keserű hártyák. Ezek külső vonalán bevágjuk a gyümölcs húsát, és szétnyitjuk. Ennyi az egész!
Gránátalmás recepteket itt találtok >>
Erről a szuper gyümölcsről itt olvashattok >>