Írd be, mit keresel:

Brokkolis-csirkés tészta krémesen – 15 perc alatt

Szaladós és dolgos napokra ideális igazán ez a zöldséges-csirkés tésztaétel, de annyira krémes és finom, hogy bármikor bevethető, amikor egy tartalmas fogásra vágyunk.

Cookta - 2023.10.27.
Brokkolis-csirkés tészta krémesen – 15 perc alatt

A tésztaételek általában gyorsan elkészülnek, ennél a receptnél pedig még az is felpörgeti az elkészítési időt, hogy a tészta a zöldséggel együtt, egy edényben megfőzhető, mellette pedig a hús és a szósz pikk-pakk elkészül. A tejszíntől selymes és lágy, de ami igazán krémessé és gazdaggá teszi, az a krémsajt, ami csak a legvégén kerül az összeforgatott tésztához.

Az alaprecept jól variálható, ha gyorsan megfővő zöldséget választunk, zöldborsót vagy kukoricát például, a zöldfűszerrel is játszhatunk, attól függően, hogy oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet vagy petrezselymet adunk a csirkés szószhoz – a fokhagymát viszont nem érdemes elhagyni belőle!

Brokkolis-csirkés tészta krémesen

Hozzávalók:

  • 40 dkg fettuccini – metélt – vagy más tészta
  • 1 közepes fej brokkoli
  • 2 csirkemellfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál morzsolt oregánó
  • 1 kávéskanál csilipehely
  • 3 dl tejszín
  • 20 dkg natúr krémsajt
  • reszelt parmezán a tálaláshoz
  • só, bors

Elkészítés: Egy fazékban vizet forralunk, közben a brokkolit rózsáira szedjük, a nagyobbakat kettévágjuk. A csirkét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, a fokhagymát meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük.

A vizet sózzuk, beletesszük a brokkolit, majd ha újra felforrt, a tésztát is.

Egy tapadásmentes serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat felforrósítunk, rádobjuk a csirkemellet, és időnként megkeverve fehéredésig sütjük, hozzáadjuk a fokhagymát, az oregánót és a csilipelyhet, átforgatjuk, majd felöntjük a tejszínnel, összeforraljuk, közben még egy kicsit sózzuk, borsozzuk.

A tésztát és a brokkolit egy szűrőkanállal kimerjük a vízből, kissé lecsöpögtetve a tejszínes szószhoz adjuk, alaposan összeforgatjuk, és 1-2 percig együtt főzzük.

A tűzről levéve hozzáadjuk a krémsajtot, összeforgatjuk, tányérokba szedjük, és reszelt parmezánnal, frissen őrölt borssal meghintve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.