Írd be, mit keresel:

Sütőtökös forró csoki, a fűszeres lélekmelengető

A hűvös, esős, nyirkos, olykor szeles idő nem a barátunk, de annyi jó mégis van benne, hogy ilyenkor jön el a forró és fűszeres kényeztető italok időszaka. Idei nagy kedvencünk a sütőtökös forró csoki, ami egy igazi lélekmelengető, kellemesen lágy ízű, selymes finomság.

Cookta - 2023.10.30.
Sütőtökös forró csoki, a fűszeres lélekmelengető

A forró csoki azért zseniális, mert egyszerre ital és desszert, no meg persze csoki is. Ha jó minőségű csokiból készül, akkor az alapváltozat is tud tökéletes lenni, és hát persze rengeteg módon ízesíthető különféle fűszerekkel, netán egy kis alkohollal, ma már pedig mindenféle szirupok is léteznek, amelyekkel jól megbolondíthatóak a forró csokik is, nem csak a különféle koktélok, bár ez otthoni használatban azért elég ritka.

Annál gyakoribb vendég konyháinkban viszont az őszi-téli időszakban a sütőtök, amit ha sütőben sütünk meg, majd egy keveset pépesítünk belőle, akkor fehér csokival isteni és fűszeres forró italt tudunk készíteni. Lágy, selymes, igazi csajos ital, bekuckózáshoz vagy dumapartihoz is ideális.

Aki pedig lusta a sütőtöksütéshez, vagy nem tervez belőle más fogást, annak megsúgjuk: bébiételként kapható készen is sütőtökpüré, amivel ugyanolyan tökéletesen elkészíthető ez a mennyei manna… 😉

Sütőtökös-fűszeres forró csoki

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 2,5 dl (növényi) tej
  • 3 evőkanál sütőtökpüré
  • 4 kocka fehér csokoládé
  • 1 kávéskanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1 teáskanál kurkuma

Elkészítés: A tejet egy kis forralóba tesszük, hozzáadjuk a felkockázott csokit, és addig melegítjük kevergetve, amíg a csoki teljesen felolvad. Hozzáadjuk a sütőtökpürét, a kurkumát és a fűszerkeveréket, simára keverjük.

Azon melegében pohárba töltjük, ízlés szerint tejszínhabbal gazdagítjuk, és már fogyaszthatjuk is a melengető őszi-téli kényeztetést.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.