A palacsintát nem lehet megunni, ez igaz, de nem árt variálni, kicsit szélesíteni a repertoárt egy-egy izgalmas változattal, mint amilyen ez az édes sárgarépás palacsinta. Ha elsőre kicsit furcsának tűnik, képzeljétek el a répatorta és a pancake fúzióját: illatos, puha, fűszeres, mennyei!
A pufi palacsinta napsárga változata nemcsak finom és egészségesebb, mint a klasszikus, köszönhetően a benne lévő zöldségnek, de nagyon egyszerűen elkészíthető egy késes robotgép segítségével, amiben először magában kell összeaprítani a répát, majd a folyékony alapanyagokkal és egy kis mazsolával tovább krémesíteni. A mazsola persze elhagyható, ha valaki nem szereti, de egyrészt édesíti is a tésztát, másrészt puhaságot is kölcsönöz neki.
A kikevert tésztát nem kell pihentetni, azonnal süthető éppen csak kikent serpenyőben, pár csepp olajnál több nem kell, mert van egy kevés a tésztában, és ettől nem tapad le.
Tálaláskor egy kis vaníliás cukorral kikevert joghurt, görög joghurt és dió passzol hozzá, de akár édes krémsajtot is kenhetünk a tetejére…
Sárgarépás amerikai palacsinta
Hozzávalók:
Valamint:
Elkészítés: A répát meghámozzuk, feldaraboljuk, és késes robotgépben nagyon finomra aprítjuk. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, a mazsolát és a vanília-kivonatot, és 2-3 percig mixeljük, amíg narancssárga és egészen krémes lesz a keverék.
Egy másik tálba kimérjük a száraz alapanyagokat, a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a sót és a barna cukrot, összekeverjük, majd hozzáadjuk a répás keveréket is, és egy spatulával összekeverjük.
Egy serpenyőt szárazon felforrósítunk, 1-2 csepp olajat elkenünk benne, és egy adag tésztát merünk rá. Addig sütjük, amíg kis buborékok jelennek meg a tetején a sütőportól, és a széle pirulni kezd, majd egy spatulával alányúlunk, megfordítjuk, és még 1-2 percig sütjük, majd tányérra csúsztatjuk. Ugyanígy járunk el a maradék tésztával.
A kisült illatos palacsintákat a vaníliás cukorral kikevert görög joghurttal meglocsolva, dióval meghintve tálaljuk.