Írd be, mit keresel:

Körtés csokitorta – békebeli finomság egyszerűen

A körte az ősz egyik legfinomabb ajándéka, amit nem használunk ki kellőképpen. A lédús, aromás gyümölcs nemcsak magában, de salátában, sütve és persze desszertben is nagyon finom, mint ebben a békebeli kevert csokis sütiben. A csokival hihetetlenül jó párost alkotnak, érdemes kipróbálni!

Cookta - 2023.11.09.
Körtés csokitorta – békebeli finomság egyszerűen

Csokis, kicsit mogyorós, illatos, könnyű és puha, benne pedig krémesre sült édes körte, igazi kényeztető desszert ez az egyszerű kevert süti. Nincs benne csavar, se turpisság, csak jóféle vaj és csokoládé, ettől lesz olyan nagyi-féle finomság, aminek senki nem tud ellenállni, és ami valahogy mindenkiben gyerekkori szép emlékeket idéz.

A tésztába egy kevés darált mogyoró is került, ami köztudottan a csoki nagy barátja, ettől még teltebb az íze és omlósabb a süti állaga, de ezt akár mandulával vagy dióval is kiválthatjuk, ha éppen az van otthon. A vajtól, a csonthéjastól és a körtéktől nem szárad ki, másnap is nagyon finom puha és omlós – már ha marad belőle. 😉

Körtés-csokis kevert pitetorta

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 15 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 3 dkg darált mogyoró – vagy dió, mandula
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 10 dkg olvasztott étcsokoládé
  • csipet só
  • 2 körte

Elkészítés: A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot és a vanília-kivonatot, és habverővel jól kihabosítjuk. Hozzáöntjük a felolvasztott, de már nem túl forró vajat és csokoládét is, ezzel is átkeverjük, majd hozzászitáljuk a sóval, sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, hozzáadjuk a darált mogyorót, és egy spatulával homogén tésztává összekeverjük.

A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, cikkekre vágjuk.

Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt pitetálba vagy kapcsos tortaformába öntjük a tésztát, kirakosgatjuk a körtékkel, és 175 fokos sütőbe toljuk. Légkeverés mellett kb. 45 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy kellően átsült-e a tészta.

A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, langyosan vagy hidegen, szeletelve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.