Írd be, mit keresel:

A legegyszerűbb csokis cookie omlósan, vegán változatban

Egy finom omlós keksz mindig jól jön, uzsonnára, kirándulásra, munkahelyre, akár reggelire vagy a délutáni kávé mellé is ideális, és jóval egyszerűbb elkészíteni, mint sokan gondolják. Most egy olyan receptet hoztunk, ami laktózmentes, vegán, egészségesebb a klasszikus vajas keksznél, de isteni finom, omlós és fűszeres.

Cookta - 2023.11.11.
A legegyszerűbb csokis cookie omlósan, vegán változatban

Kívül ropogós, belül omlós, istenien illatos a sok fűszertől, tojás és vaj nélkül készül, cukor helyett juharsziruppal, és a liszt nagy része is teljes kiőrlésű, ráadásul 5 perc alatt összeállítható egyetlen tálban. Igazán gyerekjáték, annyira, hogy akár kiskuktákra is bízhatjuk a készítését, az alapanyagok kimérését leszámítva.

Akár dupla mennyiséget is süthetünk belőle, mert kihűlés után jól záródó fémdobozba vagy üvegbe téve hosszan eláll, és bármikor előkapható, ha egy kis édes kényeztetésre vágyunk.

Omlós csokis keksz fűszeresen

Hozzávalók kb. 25 darabhoz:
Száraz alapanyagok:

  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 7 dkg liszt
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 10 dkg barna cukor
  • 1,5 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 0,5 kávéskanál reszelt szerecsendió
  • csipetnyi őrölt kardamom
  • 1 kávéskanál só
  • 10 dkg csokicsepp vagy apróra vágott csokoládé

Nedves alapanyagok:

  • 1,2 dl napraforgóolaj
  • 0,85 dl juharszirup

Elkészítés: A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, hozzáöntjük az olajat és a juharszirupot, összedolgozzuk. A masszából kb. 25 golyót formázunk, és egymástól távolabb sütőpapírral fedett tepsire rakosgatjuk. Nem kell lenyomkodni, mert sütés közben kellően elterülnek.

180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 10 perc alatt megsütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni. Dobozba zárva hosszan friss marad.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.