Írd be, mit keresel:

Illatos és egészséges desszert egyszerűen: töltött alma mogyorósan

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb csemege a sült alma, főleg akkor, ha meg van töltve. Nagyon változatosan készíthető, igazi otthonosságot árasztó egészséges finomság, amit akár hétköznap is könnyűszerrel összedobhatunk.

Cookta - 2023.11.13.
Illatos és egészséges desszert egyszerűen: töltött alma mogyorósan

Mennyei illatok lengik be a konyhát, amíg sül, az alma, a fahéj és a vanília olyan békebeli hangulatot áraszt, ami a legjobb stresszoldó egy dolgos nap végén. Most mogyoróval készült, ez adja a töltelék legjavát, de akár más őrölt csonthéjassal, zabpehellyel, müzlivel is készíthetjük. Cukor alig van benne, de lecserélhető akár mézre vagy más édesítőre is.

Melegen és langyosan is nagyon finom, de ha egy kicsit többet készítünk, és marad belőle másnapra, reggelire is nagyon finom, egészséges napindító.

Mogyorós töltött alma

Hozzávalók:

  • 4 szép alma
  • 1/2 citrom leve
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 3 evőkanál mazsola
  • 1,5 evőkanál barna cukor
  • ½ rúd vanília
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 dl almalé

Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, a csumájukat karalábévájóval vagy késsel kiemeljük. Meglocsoljuk a citromlével, tepsibe tesszük.

A darált mogyorót, a cukrot, a fahéjat, a vaníliarúd kikapart belsejét és a mazsolát egy tálkába tesszük, hozzáöntünk a tejfölt, krémesre keverjük, az almákba töltjük, az almalevet az almák alá öntjük, és mindegyikre kis darabka vajat teszünk, kevés fahéjjal még meghintjük..

180 fokos sütőbe toljuk, és 35-40 perc alatt megsütjük.

Melegen vagy langyosan tálaljuk, kínálhatunk hozzá egy kis vaníliás cukorral elkevert joghurtot vagy tejfölt.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.