Írd be, mit keresel:

Gyors savanyú uborka – mindig frissen, 10 perc alatt

Roppanós, friss, kellemesen savanykás és fűszeres, ráadásul percek alatt elkészíthető, mégpedig kígyóuborkából is. Savanyúságnak, szendvicsekbe is nagyon jó, nincs benne tartósító, és nagyon finom.

Cookta - 2023.11.14.
Gyors savanyú uborka – mindig frissen, 10 perc alatt

Nem mindenki olyan gondos, hogy időben gondoskodik savanyúságról, a boltokban és piacokon kapható ecetes uborka pedig gyakran túl ecetes és sós, a leggyakrabban pedig szacharinnal és tartósítóval készül. Ezt a 10 perces friss savanyúságot viszont bármikor elkészíthetjük, garantáltan roppanós, és a télen kapható, jó áron beszerezhető kígyóuborkával is tökéletes.

A fűszerekkel lehet játszani, mehet bele mustármag, kapor, fokhagyma vagy akár szeletelt vöröshagyma is, aki szereti, babért vagy borókát is tehet bele. Most fűszerként egy kevés koriander, bors és csili került bele, de érdemes vele kísérletezni, játszani.

Gyors savanyú uborka

Hozzávalók:

  • 2 kígyóuborka
  • 15 dkg cukor
  • 1,5 dl fehérborecet
  • 1 dl víz
  • 1 teáskanál koriandermag
  • 1 teáskanál színes bors
  • csipetnyi csilipehely
  • 1 teáskanál só

Elkészítés: Az uborkát megmossuk, végeit levágjuk, felszeleteljük.

Az összes többi alapanyagot egy lábasba tesszük, felforraljuk. Ha a cukor felolvadt, hozzáadjuk az uborkát, összeforgatjuk, megvárjuk, míg újra forrni kezd, azonnal leveszük a tűzről, egy tálba tesszük, és frissen tartó fóliát teszünk rá úgy, hogy rányomkodjuk teljesen légmentesen. Hagyjuk kihűlni, majd a hűtőben tálaljuk, jót tesz neki pár óra érlelés.

Savanyúságként tálaljuk, tehetjük hamburgerbe, hot dogba is, egy hétig vígan elvan a hűtőben.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.