Írd be, mit keresel:

A legkrémesebb carbonara – nem a klasszikus recept szerint

Az olaszok egyik leghíresebb és legnépszerűbb tésztája, a carbonara egyben a legegyszerűbb is, pikk-pakk elkészül, mégis ízekben gazdag és laktató. Eredetileg csak tojássárga, húsos szalonna és parmezán van benne, mi most mégis belecsempésztünk pár kiegészítőt, hogy még finomabb legyen.

Cookta - 2023.11.19.
A legkrémesebb carbonara – nem a klasszikus recept szerint

Vannak, akik szerint szentségtörés tejszínnel dúsítani a carbonárát, valamint a borson kívül más fűszert sem igényel, de miért is ne lehetne variálni, gazdagítani a szénégető módra készülő egyszerű tésztaételt, ha úgy még finomabb és aromásabb lesz? Szerintünk igenis lehet, és mindenki készítse úgy, ahogy neki a legjobban ízlik.

Ez a tejszínes, kis fokhagymával dúsított változat sokkal krémesebb, de ugyanannyi idő alatt elkészül, mint a klasszikus, a szószt nem kell külön főzni, csak összekeverni, majd a forró, leszűrt tésztával jó alaposan összeforgatni, hogy a tojás ily módon mégis „megfőjön” a tészta melegétől. Ízlés szerint füstölt sonkával vagy húsos szalonnával is készíthető, sőt friss zöldfűszerrel – bazsalikommal, kakukkfűvel, petrezselyemmel – is tovább turbózható.

Carbonara tejszínnel

Hozzávalók:

  • 50 dkg spagetti
  • 5 tojássárga
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 csipet fokhagymapor
  • 25 dkg füstölt sonka vagy bacon
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • só, bors

Elkészítés: A tésztát lobogó sós vízbe tesszük, és a csomagoláson jelzett idő alatt al dentére főzzük.

Közben a sonkát vagy bacont felkockázzuk, egy száraz serpenyőben kicsit átforrósítjuk, akár meg is piríthatjuk. A tojássárgákat egy keverőtálba tesszük, hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, felöntjük 1 merőkanálnyi vízzel a tészta főzőlevéből, hozzáadjuk a fokhagymaport és a reszelt parmezánt, átkeverjük.

A tésztát leszűrjük, és azonnal hozzáöntjük a tojásos keverékhez a sonkával vagy baconnel együtt, és 2-3 percig összeforgatjuk, hogy a tészta hőjétől sterilizálódjon a tojás.

Tányérokba szedjük, ízlés szerint extra parmezánt, petrezselymet vagy friss bazsalikomot kínálhatunk hozzá.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.