Írd be, mit keresel:

Quinoából müzli – egészséges és isteni reggeli vagy desszert

A quinoát leggyakrabban köretnek készítjük, pedig ez az egészséges, fehérjében gazdag, gluténmentes alapanyag édesen is nagyon finom. Most müzli helyettesítőjeként készült, párolt-sült almával és görög joghurttal összekeverve, fűszeresen. Langyosan elkanalazva valami isteni!

Cookta - 2023.12.06.
Quinoából müzli – egészséges és isteni reggeli vagy desszert

A különféle kásák és müzlik ugyancsak népszerű napindítók, de nem árt variálni őket, és a zabpehely mellett más alapanyagokat is bevetni. A quinoa nagyon jó alternatíva, azon kevés növényi alapanyagok egyike, amik teljes értékű fehérjét tartalmaznak, hosszan eltelítenek, és mivel lassan szívódnak fel, így tökéletesek reggelire – ebédig játszva és energiával telten kibírjuk majd.

Amíg a quinoa fő, érdemes egy kis almát vagy körtét sütni-párolni hozzá, így szaftosabb, finomabb lesz, és ha elég édes a gyümölcs, akkor cukor nem is kell hozzá, legfeljebb egy kanálka méz elég, hogy az egész ételt megédesítse. Most gyömbér, fahéj és vanília került bele fűszerként, olyan finom, hogy akár desszertként is megállja a helyét, különösen akkor, ha tálaláskor még megszórjuk egy kis friss vagy fagyasztott bogyóssal, kókuszpehellyel…

Quinoamüzli sült almával

Hozzávalók:

  • 10 dkg quinoa
  • 3 dl víz
  • 2 alma
  • diónyi friss gyömbér
  • 15 dkg görög joghurt
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál méz
  • kókuszpehely és friss gyümölcs a tálaláshoz

Elkészítés: A quinoát szűrőbe tesszük, folyó víz alatt alaposan leöblítjük, majd egy kis lábasba tesszük, felöntjük 3 dl vízzel, és közepes tűzön 10 perc alatt puhára főzzük.

Közben az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, felkockázzuk, és egy forró serpenyőbe tesszük, szárazon 2-3 percet sütjük-karamellizáljuk, majd felöntjük 1 dl vízzel, és időnként megkeverve addig pároljuk, míg a folyadék elpárolog.

Közben a quinoát leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, tálba tesszük. Hozzáadjuk az almát és a görög joghurtot, a vaníliát és az őrölt fahéjat, valamint a mézet, ízlés szerint gyömbért reszelünk hozzá, összekeverjük.

Tálkákba osztjuk, megszórjuk friss gyümölccsel, kókuszpehellyel – vagy ízlés szerint mandulával, dióval, ki mivel szereti.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.