Írd be, mit keresel:

Csokis-diós omlós keksz, ami mindig sikert arat

Az omlós linzer és a csokoládé külön-külön is sikergyanús, a kettő együtt egy sütiben pedig biztos befutó, és egyszerűsége ellenére megunhatatlan. Az adventi időszakban ideális nemcsak vendégvárónak, hanem celofántasakba vagy csatos üvegbe téve ajándéknak is tökéletes.

Cookta - 2017.12.10.
Csokis-diós omlós keksz, ami mindig sikert arat

A jó omlós tészta titka a vaj, az arányok és a pihentetés, ha ezeket betartjuk, akkor biztos a siker, és többféle sütihez is használhatjuk az alaptésztát. Kiszúrhatjuk aprósüteménynek, de megsüthetjük egyben, és utólag szeletelve is kínálhatjuk.

Most tejcsokival és dióval készült biztos befutóként, de akár fehér vagy étcsokival is bevonhatjuk, dió helyett mogyoróval, mandulával, pisztáciával is megszórhatjuk, készíthetünk extrább változatokat is egész mákkal vagy chiamaggal meghintve.

Csokis-diós omlós keksz

Hozzávalók:

  • 15 dkg lágy vaj
  • 10 dkg porcukot
  • 1 tojás + 1 tojássárga
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 15 dkg dió

Elkészítés: A lágy vajat tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot, habosra keverjük, majd az egész tojást és a sárgát is hozzáadjuk, és krémesre keverjük. Hozzáöntjük a lisztet és a darált diót, és először spatulával, majd kézzel összedolgozzuk.

Sütőpapírra tesszük, kézzel lelapogatjuk kissé négyzet alakúra, majd ráterítünk egy másik sütőpapírt, és sodrófával vékonyra nyújtjuk, és sütőpapírostul a hűtőbe tesszük 1 órára.

Ezután tepsibe tesszük, a tetejéről lehúzzuk a felső sütőpapírt, és 175 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 12-14 perc alatt megsütjük, majd kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.

A csokoládét tálba tördeljük, és gőz fölött megolvasztjuk, majd a kihűlt tésztára öntjük, és elsimítjuk. A diót késsel durvára vágjuk, és a csokira szórjuk, hagyjuk megdermedni, majd ízlés szerint hasábokra vagy háromszögekre vágjuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.