Írd be, mit keresel:

Gasztroajándékok karácsonyra – a horoszkóp szerint

Ajándékozni nem mindig egyszerű, de valamilyen finomsággal, nemesebb itallal, étellel, saját készítésű gasztroajándékkal biztosan örömet szerzünk. Ám nem mindegy, kinek mit választunk vagy készítünk, hogy az illető személyiségéhez a lehető legjobban passzoljon! Ebben jó segítség lehet az alábbi gasztroajándék-horoszkóp!

Cookta - 2023.12.17.
Gasztroajándékok karácsonyra – a horoszkóp szerint

Kos

A Kos nyitott és dinamikus, sokmindent kedvel és bevállalós, kísérletező kedvű, és szereti élvezni az életet. A csililekvár >> ideális ajándék neki, ami azon kívül hogy újszerű és izgalmas, kellően tüzes is – épp mint a Kos!

Bika

A Bikának az otthonosság és a biztonság a legfontosabb, imád enni és főzni, sőt gondoskodni is, neki a legnagyobb ajándék, ha ő maga készítheti az ételt, így neki egy jó szakácskönyv a legjobb ajándék. Mi más is ajánlhatnánk, mint nagy kedvencünket és büszkeségünket, A nagy csokoládé könyvet >>

Ikrek

A mindig pörgős Ikrek bár szereti a hasát, azért nem arról híres, hogy a konyhában pepecsel, így neki szuper ötlet lehet egy instant sütimix >> üvegbe zárva. Ötletes és frappáns, azt pedig az Ikrek szereti. 🙂

Rák

A Rák imád otthon kuckózni, keresi a meghitt pillanatokat, így neki ezt segítendő készíthetünk egy házi forrócsokis keveréket >>, amiből bármikor készíthet magának egy finom lélekmelengető italt kuckózós pillanatokban.

Oroszlán

Az Oroszlán igazi hedonista, szereti a fényűző finomságokat és a különlegességeket, nem mellesleg ragadozó is, így neki szuper meglepetés lehet a házilag pácolt lazac >>, a gravlax.

Szűz

A letisztult és precíz, pontos és aprólékos Szűz általában csokoládéfüggő, így egy házi készítésű és egészséges csokival >> minden bizonnyal örömet szerzünk neki.

Mérleg

A Mérleg minden olyat kedvel, ami könnyed, kellemes és kecses, így valamilyen habos aprósüti biztosan a kedvére lesz. A sima habcsóknál nem sokkal bonyolultabb, de sokkal izgalmasabb asszonycsók, vagyis az olasz baci di dama >> tökéletes választás lehet.

Skorpió

A szenvedélyes és tüzes, a végleteket és az izgalmakat kereső Skorpiónak érdemes egy jóféle itallal készülni, ágyas pálinkával például, amihez csak egy kevés aszalt gyümölcs és a hozzá passzoló jó pálinka szükséges, no meg egy kis érlelési idő.

Nyilas

A Nyilas számára az ünnep szelleme a legfontosabb, az áhitat és persze a kreativitás, így neki egy kimondottan karácsonyi sütemény a tökéletes ajándék, ami formájában is kapcsolódik az ünnephez. A Stollen >>, ez a gazdag gyümölcskenyér éppen ilyen, hiszen a formája és színe a gazdag porcukorral emlékeztet az újszülött Kisjézusra, és Christstollennek is hívják.

Bak

A praktikus és lényegretörő Bak szereti a hasznos és sokféle módon használható dolgokat, így valamilyen házi dzsem ideális választás lehet a megajándékozásra. A kissé földes ízű cékla egy kis almával és szederrel megbolondítva, chutney-nak készítve >> biztos befutó lehet!

Vízöntő

A kísérletező és kreatív Vízöntő számára a legfontosabb a szellemiség és a kreativitás, így neki a legjobb gasztroajándék a szellemet frissítő, élénítő különlegesebb kávé vagy zöldtea lehet.

Halak

A Halak egyszerre keresi az otthonosságot és az izgalmat, a feloldódást és a belenyugvást, izgatja a misztikus és a metafizika, neki minden bizonnyal egy üveg kiváló bor a legjobb ajándék, mellé pedig a szintén Halak-jegy születésű Hamvas Béla remeke, A bor filozófiája​ >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.