Írd be, mit keresel:

Ünnepi, gyors és isteni: lazacos-vodkás tészta egyszerűen

Gyors, ünnepi és elronthatatlan a lazacos tészta, gyakorlatilag annyi idő alatt elkészül, míg a tészta megfő, mégis különleges, mégpedig egy kupica vodkának köszönhetően. Sofőrök is fogyaszthatják, az alkohol elpárolog belőle, viszont ellenállhatatlanul finommá teszi.

Cookta - 2023.12.20.
Ünnepi, gyors és isteni: lazacos-vodkás tészta egyszerűen

Ez a krémes, selymes, tejszínes tésztaétel egyszerűsége ellenére is minden elismerést megérdemel, és bátran készíthető akár ünnepi alkalmakkor is. Az omlós lazacfalatok a tejszínnel, egy kevés citromlével és némi vodkával nagyon jól összesimulnak, és ez az alap jól variálható egy kevés fokhagymával és zöldfűszerekkel.

Most friss petrezselyem és bazsalikom került bele, de akik szeretik, kaporral vagy friss korianderrel is érdemes kipróbálniuk, úgy is isteni!

Lazacos-vodkás penne

Hozzávalók:

  • 40 dkg penne – vagy más tészta
  • 30 dkg lazacfilé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 cl vodka
  • 2,5 dl tejszín
  • 3-4 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 citrom
  • só, bors

Elkészítés: A tésztához bő sós vizet forralunk, ha forr, a tésztát beletesszük, és a csomagoláson feltüntetett főzési időnél 1 perccel rövidebb ideig főzzük, majd leszűrjük.

Közben a lazacot 1-2 centisre felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, fél citrom levével meglocsoljuk, és forró serpenyőben 2-3 perc alatt elősütjük a serpenyőt rázogatva vagy a halkockákat időnként megforgatva, majd tányérra öntjük, félretesszük.

A serpenyőbe 2 evőkanál olívaolajat öntünk, rádobjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, kevergetve kissé megdinszteljük, majd hozzáadjuk a lazacot, meglocsoljuk a vodkával, megvárjuk, míg elpárolog, majd felöntjük a tejszínnel. Amikor felforrt, hozzáadjuk a leszűrt tésztát, óvatosan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a maradék fél citrom levét, a reszelt parmezánt és finomra vágott petrezselymet és bazsalikomot, óvatosan összeforgatjuk, és a tűzről levéve pár percet pihentetjük fedő alatt.

Tányérokba szedjük, ízlés szerint meghinthetjük még friss zöldfűszerrel, parmezánnal.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.