Írd be, mit keresel:

Gesztenyés trüffelszelet – mennyei csokis desszert sütés nélkül

Karácsonykor nálunk elmaradhatatlan a gesztenyével készült sütemény, legyen az torta vagy akár egy sütés nélküli desszert. Most egy nagyon csokis változat készült, meglepően egyszerű és mennyei finom!

Cookta - 2017.12.25.
Gesztenyés trüffelszelet – mennyei csokis desszert sütés nélkül

Idén erre a gesztenyés trüffelszeletre esett a választásom, melyet csak össze kell keverni, formába önteni, majd irány a hűtő, hogy kellően megdermedjen. Dermedés után sincs vele sok dolgunk, csupán csak bevonjuk csokoládéval, és mehet is vissza a hűtőbe, míg megdermed… 

Forrás:
Kard Éva

A selymesen krémes gesztenyés csokoládé pedig nagyon, de nagyon finom. A gesztenye és a csokoládé imádóinak pedig szinte kötelező elkészíteni, isteni finom – pedig milyen egyszerű! 

Forrás:
Kard Éva

Gesztenyés trüffelszelet

Hozzávalók egy 24 x 9 x 7 cm-es formához:

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 12,5 dkg csokoládé (70%-os)
  • 10 dkg vaj (laktózmentes)
  • 0,5 dl tej (laktózmentes) 
  • 2-3 evőkanál rum

A csokimázhoz:

  • 12,5 dkg étcsokoládé
  • 1 dl habtejszín
  • 1 teáskanál vaj

Elkészítés: A gesztenyemasszát nyomjuk át krumplinyomón vagy villával alaposan törjük össze, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, és robotgéppel keverjük simára.

A csokoládéhoz adjuk hozzá a tejet, és gőzfürdő fölött, kevergetve olvasszuk fel, majd vegyük le, adjuk hozzá a felkockázott vajat, és keverjük simára. Ezután csorgassuk a gesztenyés keverékhez, majd szintén robotgéppel keverjük simára.

A formát béleljük ki frissen tartó fóliával, egyenletesen öntsük bele a masszát, majd tegyük be pár órára vagy egész éjszakára a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen. Én egész éjszakára a hűtőben hagytam.

Amikor már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd fordítsuk át egy tálcára. Ezután óvatosan húzzuk le a fóliát.

A csokoládémázhoz a tejszínhez adjuk hozzá a vajat, és melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a feldarabolt csokoládét, és addig keverjük, míg teljesen felolvad és éppen csak langyos lesz.

Ezután a hűtőből kivett és egy tálcára átfordított trüffelt vonjuk be a csokoládémázzal, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a gesztenyés trüffelt a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. Én az ünnephez illően porcukorral megszórva díszítettem.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.