A habcsók pillekönnyű és hófehér, ha klasszikusan készítjük, de csokiimádóknak muszáj kipróbálni a csokis változatot is. Igaz, így egy kicsit elnehezül, és inkább kekszes hatása van, de brutálisan finom.
Belül kicsit ragacsos, kívül roppanós, nem jól formázható, nem elegáns, viszont töményen csokis, mégis könnyű, omlós és ellenállhatatlan a csokis habcsóksüti. Ha van pár megmaradt tojásfehérjénk, akkor szuperfinom kis rágcsát készíthetünk belőlük gyakorlatilag semmi perc alatt, maceramentesen.
Az alaprecept önmagában is tökéletes, de tovább turbózhatjuk maréknyi csokicseppel, maréknyi darabolt dióval, mogyoróval vagy mandulával, teáskanálnyi mézeskalácsos fűszerkeverékkel vagy kávéskanálnyi őrölt gyömbérrel, reszelt narancshéjjal. Frissen vagy kihűlés után fémdobozba zárva is tökéletes vendégvárónak, nassolnivalónak vagy a délutáni kávé mellé…
Csokis habcsóksüti
Hozzávalók:
Elkészítés: Az omlós kekszet késes robotgépbe tesszük, és finomra őröljük. A csokoládét gőz fölött vagy mikróban 2×1 perc alatt 800 watton megolvasztjuk.
A tojásfehérjét egy csipet sóval elektromos habverővel lágy habbá verjük, majd kanalanként, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk először a porcukrot, majd az olvasztott, de már nem forró csokit és a finomra őrölt kekszet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe a masszából evőkanállal halmokat rakunk egymástól távolabb, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverésre állítva 12–15 perc alatt megsütjük.