Írd be, mit keresel:

Csirkemell omlósan, illatos diós bundában

Ha az ünnepi sütisütések után maradt egy kevés darált dió, érdemes felhasználni rántott hús bundájába: nagyon izgalmassá, extrán ropogóssá és illatossá teszi sokak egyik kedvenc fogását.

Cookta - 2023.12.30.
Csirkemell omlósan, illatos diós bundában

A rántott csirkemell megunhatatlan klasszikus, de akármennyire is az, nem árt néha variálni, akár a hús fűszerezésével, akár a bunda ízesítésével. A panírozáshoz használt hagyományos zsemlemorzsa szerencsére könnyedén keverhető szezámmaggal, morzsásra tört natúr kukoricapehellyel, reszelt parmezánnal – vagy épp darált dióval, mint az alábbi receptben.

Ahhoz, hogy a sovány csirkemell jó omlósra süljön és ne száradjon ki, érdemes filénként 3 darabba vágni, valamit fokhagymás tejbe áztatni néhány órára panírozás előtt. A tejtől omlósabb lesz, a kisebb darabok pedig épp tökéletesre sülnek belül annyi idő alatt, amíg kívül szép pirosra sül a bundája.

Csirkemell diós bundában

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 3 dl tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl liszt
  • 2 tojás
  • 1 dl zsemlemorzsa
  • 1 dl darált dió
  • olaj a sütéshez

Elkészítés: A csirkemelleket megmossuk, majd 3 darabba vágjuk, tálba tesszük, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és lefedve 3-4 órát – vagy akár egy egész éjszakát – pácoljuk a hűtőben.

A fokhagymás tejből kiemeljük, hagyjuk lecsöpögni, majd sózzuk, és lisztbe, elhabart és kis sóval ízesített tojásban és a zsemlemorzsa és dió keverékében megforgatjuk.

Egy mélyebb serpenyőben 2-3 ujjnyi olajat felforrósítunk, és a csirkedarabokat szép pirosra, ropogósra sütjük mindkét oldalukon, csipesszel időnként megforgatva. Jól lecsöpögtetjük kivételkor, majd konyhai papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Vajas krumplipürével és almakompóttal tálalva a legfinomabb.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.