Írd be, mit keresel:

5 okos praktika, amivel megszabadulhatunk a felszaladt kilóktól

Az év vége kétségtelenül a legveszélyesebb időszak, már ami a súlygyarapodást illeti. Gyakorlatilag elkerülhetetlen, hiszen annyi vendégség, lakmározás, baráti és családi koccintás van, a süteményhegyekről nem is beszélve. A csábító finomságoknak nehéz ellenállni, és még ha okosan csipegetünk is, óhatatlanul felkúszik néhány felesleges kiló. Most 5 olyan apró diétás tippet osztunk meg, amivel sikeresen megszabadulhatunk tőlük.

Cookta - 2018.01.05.
5 okos praktika, amivel megszabadulhatunk a felszaladt kilóktól

1. Salátavacsora

A zöldsaláták és a nyersen fogyasztható zöldségek rendkívül kevés kalóriát tartalmaznak, rostban gazdagok, és segítik az emésztést. A bolti szószok helyett egy kevés olívaolajjal, mustárral és balzsamecettel kikevert öntettel meglocsolva érdemes velük kiváltani a vacsorát, és hogy tartalmasabbak és teljes értékűek legyenek, adhatunk hozzájuk egy kevés sovány sajtot, főtt tojást vagy csirkemellfalatkákat.

2. Cukorstop néhány hétre

Feltehetően mindenki több cukrot fogyasztott az elmúlt hetekben, mint általában, ezért most egy időre le is mondhatunk róla. Azokról a felesleges kalóriákról mindenképpen, amik a különféle szénsavas és rostosnak mondott üdítőitalokban és levekben vannak – a víz és a herbatea tökéletes helyettük. Ha mégis ránk jön az édesség utáni vágy, akkor édesítésre használjunk inkább sztéviát, mézet vagy más természetes édesítőt.

3. Együnk több zöldséget!

Unásig hajtogatott bölcsesség, és mindenki tudja is, hogy minél több zöldséget érdemes enni, de nemcsak a főétkezésre, hanem az uzsonnát, tízórait is lecserélhetjük átmenetileg hasábokra vágott uborkára, sárgarépára, sörretekre, szárzellerre, pár falat feta sajttal vagy kevés túróval, fűszeres joghurttal kiegészítve tökéletes választás a karcsúbb alakért.

4. Még több vizet!

A víz nemcsak hidratál, hanem segít kiüríteni a szervezetből a mérgeket, salakanyagokat, felpörgeti az anyagcserét. Emellett sokan összekeverik az éhség és a szomjúság érzetét, és akkor is esznek, ha inni elég lenne. Érdemes egész nap folyamatosan kortyolgatni, mindig a kezünk ügyében tartani egy kancsó vagy palack vizet, hogy meglegyen a napi 2-2,5 liter. Ehhez egy kis segítséget itt találtok >>

5. Egészséges ételből se túl sokat!

Az étel minősége mellett a mennyiség is fontos, az ünnepek alatt megterhelt gyomor kitágult, lassan vissza kellene szoktatni a normál adagokhoz. Használhatunk kisebb tányért egy ideig, meglepő módon elég lesz az is, ami ezen elfér.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.