Írd be, mit keresel:

Ananászos csirke, az édes-savanyú kedvenc házilag, egyszerűen

Az ananászos csirke a kínai éttermeknek köszönhetően vált kedveltté nálunk, leginkább édes-savanyú néven fut a legtöbb helyen. Színes, gyors, izgalmas ízvilágú és egyszerűen elkészíthető – készen kapható szósz nélkül is.

Cookta - 2018.01.10.
Ananászos csirke, az édes-savanyú kedvenc házilag, egyszerűen

Sokan azt hiszik, hogy időt takarítanak meg a különféle bolti szószokkal, de ennél az ananászos csirkénél ez pont nem igaz. Ha előkészítettük az alapanyagokat, ami szintén nem túl hosszadalmas, akkor 10 perc alatt kész ez a kellemes és egészséges fogás, és azt is tudjuk egészen pontosan, mi van benne, nem úgy, mint a bolti vagy a gyorséttermi változatoknál. 

Igazi villámfogás lehet sietős napokon, hiszen nem igényel nagy rákészülést, minden alapanyag gyorsan megfő, a csirke a fűszeres mártásban omlósra puhul, a zöldségeknek és az ananásznak pedig kimondottan jól áll, ha kicsit roppanósak maradnak.

Ananászos csirke

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 1 szál szárzeller
  • 1 kaliforniai paprika
  • 30 dkg friss vagy konzervananász 
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál fehérborecet
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • csilipehely ízlés szerint
  • só, bors

Elkészítés: A csirkemellfilét falatnyi darabokra felkockázzuk, tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a gyömbérrel és az étkezési keményítővel, hozzáadjuk a mustárt és esetleg egy kevés csilipelyhet, alaposan összeforgatjuk, félretesszük, amig a szárzellert felszeleteljük, az ananászt és a kaliforniai paprikát felkockázzuk.

Serpenyőben vagy wokban 2 evőkanál olajat hevítünk, rádobjuk a csirkét, időnként megkeverve 4-5 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és az ananászt, összeforgatjuk, meglocsoljuk a borecettel és a vízzel, felöntjük 1 dl vízzel, és fedő alatt 5 perc alatt készre pároljuk.

Párolt rizzsel tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.