Írd be, mit keresel:

Cukormentes granola ropogósan – ananásszal édesítve

A zabpehely az utóbbi években nagyot változtatott sokunk reggelizési szokásain, egészséges alternatívát adva sietősebb és kényelmesebb napokra. A sokrétűen használható gabonát szeretjük krémes kásának és müzlibe téve mindenféle aszalt gyümölccsel, de a kedvenc mégiscsak a ropogós granola.

Cookta - 2024.01.13.
Cukormentes granola ropogósan – ananásszal édesítve

Bár a granola egyfajta müzli, pelyhek és magvak keveréke, mégis sokkal finomabb, mert nemcsak össze vannak keverve a különféle alapanyagok, hanem meg is van pirítva. Na nem magában, hanem összeforgatva valamilyen édességet és ragacsosságot adó ízesítővel. Ez a leggyakrabban méz vagy almalé – mint ebben a receptben >> -, ezektől illatosra és ropogósra pirulnak a sütőben. Most viszont ananásszal készült, ami mostanában frissen is kapható, és ha elcsábulunk erre a csodásan aromás gyümölcsre, egy keveset érdemes félretenni, és kipróbálni vele a granolát.

Olyan finom, hogy nemcsak reggelire és uzsonnára ideális tejjel vagy joghurttal, gyümölcsökkel, hanem akár pohárkrémbe rétegezve is kipróbálhatjuk desszertnek vagy uzsonnára, sőt magában ropogtatva is nagyon jó nassolnivaló.

Ananászos granola cukormentesen

Hozzávalók:

  • 15 dkg gm zabpehely
  • 5 dkg dió
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 5 dkg napraforgómag
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 2 evőkanál chiamag
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 20 dkg tisztított, friss ananász
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • 1/2 dl víz

Elkészítés: A diót durvára vágjuk, és a mandulával, a zabpehellyel és a magokkal tálba tesszük, hozzáadjuk a fahéjat, összeforgatjuk.

Az ananászt felkockázzuk, a kókuszzsírral és a vízzel késes robotgépbe tesszük, és teljesen pépesre turmixoljuk. Hozzáöntjük a magos keverékhez, és jól összekeverjük, hogy a gyümölcspüréből mindenhova jusson.

Két tepsit sütőpapírral kibélelünk, elterítjük rajtuk a müzlikeveréket, és 180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 8 percig sütjük, majd egy spatulával óvatosan átforgatjuk, és még 5-6 percig sütjük, majd a tüzet elzárva és a sütőajtót kissé kinyitva még 10 percet hagyjuk száradni.

A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd üvegekbe téve tároljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.