Írd be, mit keresel:

Zöldséges halleves citrommal és illatos fűszerekkel

Azt mondják, levesimádó nép vagyunk, de halból hajlamosak vagyunk csak a magyaros halászlét készíteni. Pedig zöldségesen, fűszeresen is készülhet melengető és illatos, könnyű leves hallal, ami nem mellesleg szuperegészséges, sovány fehérjeforrás.

Cookta - 2024.01.14.
Zöldséges halleves citrommal és illatos fűszerekkel

A tőkehal az egyik legsoványabb hal, hófehér, omlós, nem túl erős ízű és illatú, az ára pedig kimondottan megfizethető, a nagyobb élelmiszerboltok hűtőpultjaiból szerencsére ma már gond nélkül beszerezhetjük, ráadásul nagy előnye, hogy ha előre betárazunk belőle, akkor bármikor előkapható a fagyasztóból, és felolvasztás nélkül is legfeljebb fél óra alatt ízletes, egészséges, fehérjében gazdag fogássá változtatható.

Most egy könnyű, melengető leves készült ezzel a finom hallal, citrommal és egyszerű gyökérzöldségekkel, egy kevés kurkumával és csillagánizzsal, amelyek kellemesen illatossá és különlegessé teszik ezt az alakbarát fogást.

Zöldséges halleves

Hozzávalók:

  • 1/2 szál póréhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 20 dkg zeller
  • 2 közepes krumpli
  • 1 babérlevél
  • 1 csillagánizs
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 kávéskanál szemesbors
  • 2 zöldségleveskocka
  • 2 tőkehalfilé
  • 1 citrom
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, a répát és a pórét felkarikázzuk, a krumplit és a zellert apróra kockázzuk. Egy lábasba 2 evőkanál olívaolajat öntünk, felforrósítjuk, és a zöldségeket pár perc alatt kevergetve átpirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, felöntjük 1 liter vízzel, hozzámorzsoljuk a leveskockákat, és forrástól számítva 10 percig főzzük.

Közben a fagyos halat kétujjnyi darabokra vágjuk, a leveshez adjuk. Hozzáreszelünk egy kevés citromhéjat, megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, és még 10 percet főzzük, majd ízlés szerint kevés citromlevet adunk hozzá.

A levest tányérokba szedjük, és aprított korianderzölddel vagy petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.