Írd be, mit keresel:

Csirkemell és cukkini kicsit másképp, pitetortába rejtve

Csirkemell, cukkini és sajt, a legnépszerűbb alapanyagok - és a legjobban variálhatók is - most egy nagyon finom, gazdag, krémes és ropogós pitetortában egyesültek. Ideális családi vacsorára, hétvégi fogásnak, piknikre vagy partira is, gyorsan összeállítható, és melegen, langyosan, hidegen is ugyancsak kapós.

Cookta - 2024.01.19.
Csirkemell és cukkini kicsit másképp, pitetortába rejtve

Ropogósra sült tésztarétegek között krémes sajtszósz ölelésében csirkefalatok és cukkini, ezt tudja ez a pitetorta, ami készen kapható leveles tésztával készül, a tölteléke pedig gyorsan és egyszerűen összeállítható. Készíthetjük kör vagy téglalap alakú pitetálban is, cikkekre vagy kockákra vágva is mutatós, egy adag friss zöldsalátával tálalva ideális főételnek, de vendégvárónak vagy partiételnek is jó választás.

Csirkés-cukkinis pitetorta

Hozzávalók:

  • 2 csomag leveles tészta
  • 2 csirkemellfilé
  • 1 kisebb cukkini
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2,5 dl tej
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • 1 tojássárga a kenéshez

Elkészítés: A csirkemellet apróra kockázzuk, a cukkinit hosszában félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. Egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat, rádobjuk a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, és 2-3 percig kevergetve pirítjuk, majd a cukkinit, a kakukkfüvet és a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk, és még 3-4 percig elősütjük, majd a tűzről levéve félretesszük.

A vajat egy lábasban felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, kézi habverővel elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett lassan felöntjük a tejjel, sűrűsödésig kevergetjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, összekeverjük, majd ha felolvadt, hozzáöntjük a cukkinis csirkéhez, megkóstoljuk, és ha kell, még sózzuk és borsozzuk.

Az egyik csomag leveles tésztát sodrófával kicsit vékonyabbra és nagyobbra nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt pitetálba vagy sütőformába tesszük úgy, hogy a peremére is jusson. A csirkés tölteléket a tepsiben lévő tészta közepére halmozzuk, elterítjük, és ráterítjük a másik, kicsit nagyobb tésztalapot, a széleit villával lenyomkodjuk, néhány helyen villával vagy hegyes késsel megbökjük, hogy sülés közben a gőz távozni tudjon. A tészta tetejét lekenjük az elhabart tojássárgával.

A pitetortát 180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 30-35 perc alatt szép aranybarnára sütjük. A sütőből kivett csirkés lepényt azon melegében tálaljuk szeletelve, friss salátát kínálhatunk mellé.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.