Írd be, mit keresel:

Könnymentes hagymaaprítás – nem a módszer, hanem a hagyma a kulcs

Számtalan praktikával találkoztunk már, amelyek azt igérték, hogy elkerülhető a sírás hagyma hámozása és kockázása közben, de ezek tényszerűen nem működnek. Egészen mostanáig, ugyanis nem a módszer változik, hanem maga a hagyma, egy amerikai fejlesztésnek köszönhetően. 

Cookta - 2018.01.19.
Könnymentes hagymaaprítás – nem a módszer, hanem a hagyma a kulcs

Nemrég mutatták be a nagyközönségnek a 30 év kutatással és teszteléssel kifejlesztett Sunions névre hallgató új hagymafajtát, amelyet még csak Washingtonban és Nevadában termesztenek, ízre teljesen megegyezik a vöröshagymával, de az illata egyáltalán nem átható, és még nagyobb mennyiség felaprítása, sőt nyers fogyasztása sem csal könnyeket az ember szemébe. Nagy előnye még, hogy a kellemetlen szag sincs az elfogyasztása után, így a hagyma amúgy jótékony hatásait jóval több alkalommal élvezhetjük.

Fontos tudni, hogy nem génmódosítással kísérletezték ki a könnyezésmentes hagymát, sőt semmilyen kemikáliával vagy speciális kezeléssel nem nyúlnak bele a zöldség termesztésébe, hanem teljesen természetes folyamatnak köszönhető, és állítóalag a hagymafejek növekedésével napról napra édesebbek lesznek ezek a ropogós és édes zöldségek.

A 2017 decemberében piacra dobott új fajta ugyan nálunk még nem elérhető, de amilyen gyorsan terjednek a bitek és hírek, a trendek és az új termékek, ha ott beválik és kedvelt lesz a Sunions, akkor hamarosan széles körben elterjedhet…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.