Írd be, mit keresel:

5 étel, amiből bármennyit ehetünk hízás nélkül

Mielőtt bárki ingatni kezdené a fejét, tényleg igaz, hogy bármennyi ehető ezekből az ételekből, nem fogunk hízni. Úgynevezett negatív kalóriás ételek, aminek az emésztéséhez több kalóriát használ fel a szervezet, mint amennyi bennük van. Finomak, egészségesek, hamar rászokhatunk!

Cookta - 2024.01.21.
5 étel, amiből bármennyit ehetünk hízás nélkül

Csupán 3 alapvető szabálynak kell megfelelnie egy alapanyagnak, hogy diétásnak és alakbarátnak mondhassuk: legyen magas a víztartalma, kevés kalóriát tartalmazzon, és sok rost legyen benne, ami segíti a telítettség érzést fogyasztásakor. Ha pedig még vitaminokban, antioxidánsokban és ásványi anyagokban is bővelkednek, az külön áldás a szervezetnek. Ahogy az eddigiekből sejthető, ezek zöldségek, és mindegyik fogyasztható nyersen és főzve is, korlátozás nélkül.

Szárzeller

Szuper ropogtatni való, 95%-a víz, rengeteg rostot tartalmaz, sok magnézium, vas, kálcium és kálium van benne, nem kevés C- és B-vitamin, 100 g zöldségben viszont csak 12 kcal! A szárzellerben található fitokemikáliák, például a flavonoidok és polifenolok, gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezhetnek. Ezek az anyagok segíthetnek a szervezetben zajló gyulladásos folyamatok csökkentésében. Természetes vízhajtó hatása van, ami segíthet a felesleges folyadék eltávolításában a szervezetből. Ez hasznos lehet a vérnyomás szabályozásában és a vesék egészségének támogatásában.

Uborka

Semleges ízű, könnyen emészthető, 95 %-os víztartalmú zöldség, frissít és remekül hidratál, és 100 g csak 15 kcal energiát tartalmaz. Antioxidánsokat tartalmaz, például beta-karotint és flavonoidokat, amelyek segíthetnek a sejtek károsodásának megelőzésében és az öregedés jeleinek lassításában. A benne található kálium segíthet a vérnyomás szabályozásában, hozzájárulva ezzel a szív- és érrendszeri egészség fenntartásához. Köretként, salátának, kenyér vagy grissini helyett sovány joghurtos mártogatósok mellé is ideális.

Zöldsaláta

Lehet klasszikus fejes, jégsaláta, fodros, madársaláta, rukkola vagy bébi spenót, akár ezeknek a keveréke is, mindegyik nagyon egészséges, sok C-vitamint, rostot és méregtelenítő, lúgosító hatású klorofillt tartalmaznak, 100g 10-12 kcal energiát tartalmaz, fajtától függően. Persze valamilyen öntet jár hozzá, így csalóka lehet – próbáljunk könnyű, zöldfűszeres joghurtot készíteni hozzá…

Brokkoli és karfiol

A brokkoli 33, a karfiol 25 kcal energiát tartalmaz 100g-ként, rengeteg rostot és értékes vitaminokat, A-, C-, E-, K-vitamint, vasat, foszfort, káliumot és kalciumot tartalmaznak, és apró rózsákra szedve nyersen is nagyon finom ropogtatni való mindkettő, de párolva vagy sütve, egy kis citromlével és csilivel is isteni laktató zöldségek.

Retek

A hófehér, selymes bőrű sörretek és jégcsapretek semlegesebb ízű, mint a csípősebb hónapos retek vagy a fekete retek, ezek maguknak is nagyon finom ropogtatni valók, és csak 18 kcal energiatartalommal bírnak 100g-onként. Vízhajtó hatásúak, magas a rosttartalmuk, és serpenyőben vagy sütőben sütve is nagyon finomak köretnek, nemcsak nyersen.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.