Írd be, mit keresel:

Amerikai palacsinta joghurtos-banános tésztával, illatosan

A puha és kicsit dundibb amerikai palacsinta az egyik legjobb reggeli vagy uzsonna, nagyon gyorsan elkészül és sokkal egyszerűbben süthető, akár rutin nélkül is, mint a mi klasszikus, vékony palacsintánk. Most egy banános-joghurtos változatot mutatunk, ami pillanatok alatt összeállítható egy turmixgépben.

Cookta - 2024.01.21.
Amerikai palacsinta joghurtos-banános tésztával, illatosan

A pépesített banán és a joghurt adja ezeknek a finom kis palacsintáknak az alapját, nagyon puha és illatos a tésztájuk, ami egy késes robotgéppel vagy turmixszal kettő perc alatt simára dolgozza a tésztamasszát. Pihentetés nélkül süthető, így reggelire is ideális, de bármikor bevethető gyors desszertként is tökéletes.

A tésztába most egy kis vanília került, de nagyon jól passzol a banános ízhez a fahéj vagy a kakaó is, gazdagítható akár egy kevés kókuszreszelékkel, vagy sütéskor tehetünk a félig sült palacsintákra 1-2 vékony karika banánt is, ami a megfordítás után kicsit karamellizálódik…

Joghurtos-banános palacsinta

Hozzávalók: 

  • 1 érett banán
  • 1 tojás
  • 15 dkg joghurt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 15 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • kevés olaj vagy vaj a sütéshez
  • csipet só

Elkészítés: A banánt meghámozzuk, és egy turmixgépbe tördeljük, hozzáadjuk a tojást, a joghurtot, az olajat és a vanília-kivonatot, majd simára turmixoljuk, majd a cukrot, a lisztet, a csipet sót és a sütőport is hozzáadjuk, összemixeljük.

Egy serpenyőt ecsettel kikenünk olajjal – vagy teáskanálnyi vajat olvasztunk benne -, és amikor jó forró, akkor 2 evőkanálnyi adagokban belerakjuk a masszát, egyszerre 2-3 palacsintát sütve. Amikor buborékok jelennek meg a tészta felületén, akkor lapáttal alányúlunk, megfordítjuk, és a másik oldalukat is megsütjük.

Mézzel, banánnal, dióval – vagy ízlés szerint lekvárral, fahéjas vagy vaníliás joghurttal, mogyorókrémmel, tetszőleges gyümölcsökkel tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.