A fordított tortákban az a jó, hogy a gyümölcs nem tűnik el a tésztában, hanem tálaláskor mutatósan virít a sütemény tetején. Ananászkarikákkal ez ugyancsak látványos, hát még ha egy kis koktélcseresznye vagy meggykompót is kerül a körcikkek közepére...
Nagyon finom, csupa gyümölcs sütemény, ugyanis a tésztájában is van pépesített ananász, sőt bőséggel kókuszreszelék is, ez a két trópusi gyümölcs pedig nagyon jól passzol egymáshoz. A tészta puha, szaftos, illatos, nem szárad ki, ami a gyümölcspép mellett némi joghurtnak is köszönhető.
A mutatós süti amúgy nagyon egyszerű, mércés pohárral vagy egy 2 decis bögrével kimérhetők az alapanyagok, és a sima kevert tészta pár perc alatt összeállítható, mégis különleges és nagyon csábító tortát kapunk eredményül.
Fordított ananászos-kókuszos torta
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot és a vajat, és jó habosra verjük elektromos robotgéppel, majd hozzáadjuk a joghurtot és a csipetnyi sóval és a szódabikarbónával elkevert lisztet, ezekkel is simára keverjük.
Az ananászbefőttből 4 szeletet nagyjából összevágunk, és egy késes robotgépben pépesítjük, majd a kókuszreszelékkel együtt a tésztamassszába keverjük.
Egy kapcsos tortaformát vagy sütőtálat kibélelünk sütőpapírral, kirakjuk ananászszeletekkel, mindegyik közepébe 1-1 szem koktélcseresznyét vagy meggybefőttet teszünk, és a tésztát a tetejükre öntjük.
175 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 45 percig sütjük, majd kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd a formából egy rácsra kiborítjuk, és óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.