Írd be, mit keresel:

Fordított torta mutatósan, ananásszal, kókuszosan

A fordított tortákban az a jó, hogy a gyümölcs nem tűnik el a tésztában, hanem tálaláskor mutatósan virít a sütemény tetején. Ananászkarikákkal ez ugyancsak látványos, hát még ha egy kis koktélcseresznye vagy meggykompót is kerül a körcikkek közepére...

Cookta - 2024.01.21.
Fordított torta mutatósan, ananásszal, kókuszosan

Nagyon finom, csupa gyümölcs sütemény, ugyanis a tésztájában is van pépesített ananász, sőt bőséggel kókuszreszelék is, ez a két trópusi gyümölcs pedig nagyon jól passzol egymáshoz. A tészta puha, szaftos, illatos, nem szárad ki, ami a gyümölcspép mellett némi joghurtnak is köszönhető.

A mutatós süti amúgy nagyon egyszerű, mércés pohárral vagy egy 2 decis bögrével kimérhetők az alapanyagok, és a sima kevert tészta pár perc alatt összeállítható, mégis különleges és nagyon csábító tortát kapunk eredményül.

Fordított ananászos-kókuszos torta

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 2 dl cukor
  • 3 dl liszt
  • 2 dl kókuszreszelék
  • 1 konzerv ananászkompót
  • 2 dl natúr joghurt
  • 5 dkg lágy vaj
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • csipetnyi só
  • koktélcseresznye, meggybefőtt

Elkészítés: A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot és a vajat, és jó habosra verjük elektromos robotgéppel, majd hozzáadjuk a joghurtot és a csipetnyi sóval és a szódabikarbónával elkevert lisztet, ezekkel is simára keverjük.

Az ananászbefőttből 4 szeletet nagyjából összevágunk, és egy késes robotgépben pépesítjük, majd a kókuszreszelékkel együtt a tésztamassszába keverjük.

Egy kapcsos tortaformát vagy sütőtálat kibélelünk sütőpapírral, kirakjuk ananászszeletekkel, mindegyik közepébe 1-1 szem koktélcseresznyét vagy meggybefőttet teszünk, és a tésztát a tetejükre öntjük.

175 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 45 percig sütjük, majd kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd a formából egy rácsra kiborítjuk, és óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.