Írd be, mit keresel:

Street food otthon – fish & chips egyszerűen, sörtésztás bundával

A bundás hal és a sült krumpli párosa az utóbbi időkben egyre népszerűbbek nálunk is a street food "forradalomnak" köszönhetően, ami direkt jó abból a szempontból, hogy nagy eséllyel több halat ehetünk, sőt ezt az igazán egyszerű fogást otthon is könnyedén elkészíthetjük.

Cookta - 2024.01.22.
Street food otthon – fish & chips egyszerűen, sörtésztás bundával

Eredetileg az angolok egyik nagy kedvence a fish & chips, de ma már a világon szinte mindenhol ismert és kedvelt, és ha jól van elkészítve, akkor tényleg nagyon finom, különösen, ha egy kis mártogatós is jut mellé. Gyakorlatilag bármilyen halból készülhet, a leggyakrabban azonban hófehér húsú tőkehal kerül bundázásra, ami fagyasztva nálunk is jó áron kapható bármelyik szuper-hiper kínálatában, és nagy előnye, hogy szálkát sem igen tartalmaz.

Ha friss vagy kiolvasztott hallal dolgozunk, akkor igazán gyors étel, a tésztát egyszerűen sörből és lisztből kikeverjük, a halakat lisztben megforgatjuk, hogy jobban tapadjon rá a bunda, majd jöhet a tészta – és pár perc sütés után már tálalhatjuk is a ropogós-omlós halas falatkákat!

Fish & chips egyszerűen, sörtésztás bundával

Hozzávalók:

  • 80 dkg tőkehalfilé
  • 1 citrom leve
  • só, bors
  • 10 dkg liszt
  • olaj a sütéshez
  • A bundához:
  • 15 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet cukor
  • 2,5 dl világos sör

Valamint:

Elkészítés: A tőkehalfiléket hagyjuk kiolvasni, majd leöblítjük, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, kétujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a citrom levével, összeforgatjuk.

A bundához a lisztet csipetnyi cukorral és sóval, valamint a sütőporral keverőtálba tesszük, hozzáöntjük a sört, és kézi habverővel simára keverjük.

Egy serpenyőben legalább kétujjnyi olajat forrósítunk. A haldarabokat lisztbe forgatjuk, majd a sörtésztába mártjuk, és a forró olajba tesszük, és 4-5 perc alatt mindkét oldalukon szép aranyszínűre sütjük, majd szűrőkanállal kiemelve alaposan lecsöpögtetjük, és papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

A halat forrón tálaljuk, klasszikusan sült krumplival és tartármártással, citromcikkekkel kínáljuk, de salátával, más mártogatóssal is nagyon finom.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.