Írd be, mit keresel:

Mindenmentes csokis zabkeksz, ami 10 perc alatt el fog fogyni

Imádom a kisfiamat, és tudom, hogy szeret nassolni, habzsolja az édességeket, mint minden gyerek, de nem szeretném, ha vacakságokat enne. Ezért megpróbálok minél több ételt egészségesebbre formázni - most a zabkeksz volt soron, és elég jól sikerült, ezért meg is osztom...

Cookta - 2024.01.28.
Mindenmentes csokis zabkeksz, ami 10 perc alatt el fog fogyni

Igaz, nem volt nagy adag, de 10 perc alatt eltűnt, mindenki nagyon szerette, csak természetes és egészséges alapanyagok kerültek bele, ráadásul olyan egyszerű, hogy gyerekkel is elkészíthető, a végeredmény pedig tényleg osztatlan sikert arat.

Érdemes nagyobb adagban készíteni, mert tényleg kapós, és zárt dobozban sokáig eltartható – tökéletes duginasi, ami mindig jól jön, ha sikerül kellően elrejteni…

Forrás: Színek és virágok

Zabpelyhes keksz

Hozzávalók:

  • 12 dkg friss datolya
  • 10 dkg gm zabpehelyliszt
  • 8 dkg mogyoróvaj vagy kesudióvaj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál víz
  • 2 evőkanál őrölt lenmag
  • pici só
  • 2,5 dkg zabpehely a forgatáshoz

Elkészítése: Tegyük aprítógépbe a datolyát, a mogyoró- vagy kesudióvajat, a vizet, a sót és a kakaóport. Addig aprítsuk, amíg sima, krémes masszát kapunk. A keveréket tegyük egy tálba, adjuk hozzá a zabpehelylisztet és az őrölt lenmagot. Jól keverjük el. A tésztából formázzunk golyókat, majd a tenyerünkkel lapítsuk le, és forgassuk bele a zabpehelybe.

Előmelegített 180 fokos sütőben, sütőpapíros tepsin süssük 15-20 percig. Ebből az adagból 8 nagy keksz lesz, kívül enyhén ropogósak, belül puhábbak maradnak.

Zárt dobozban tartva elállnak 1-2 hétig is. Nálunk mondjuk 10 perc alatt elfogyott első alkalommal. 🙂

Forrás: Színek és virágok

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.