Írd be, mit keresel:

Olcsón egészségeset: napsárga zöldségkrémleves egyszerűen

Hűvös napokon a munkából hazaérve mindig jólesik egy tál forró, selymes leves, és persze az sem baj, ha gyorsan és egyszerűen összedobható. Most egy alakbarát, egészséges zöldségkrémleves készült, olcsó és nagyon finom, amiben sárgarépa a főszereplő.

Cookta - 2024.01.29.
Olcsón egészségeset: napsárga zöldségkrémleves egyszerűen

Egész évben kapható, méghozzá jó árban, sokáig eláll a hűtőben, csupa vitamin és rost a sárgarépa, amit bár gyakran teszünk levesbe, mindig csak kísérő, és ritkán szánjuk neki a főszerepet. Pedig megérdemli, mert minden jó tulajdonsága mellett finom is, édeskés íze kellemesen lággyá teszi ezt a levest, amit sokféle fűszerrel és ízesítővel kombinálhatunk.

Most egy kis kókuszkrémmel és kurkumával készült, pici mézzel megbolondítva – így kicsit egzotikusabb ízvilágú, melengető és illatos, nagyon selymes és gyönyörű szemvidító krémleves lett. Ízlés szerint hagyhatjuk sűrűbbre, szinte pürés állagúra, de aki hígabban szereti, felöntheti még ízlés szerint vízzel, alaplével vagy plusz egy kis kókuszkrémmel.

Kókuszos répakrémleves

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgarépa
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 közepes krumpli
  • 2 dl kókuszkrém
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A zöldségeket meghámozzuk, felaprítjuk. A hagymát az olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a mézet, 1 percig kevergetve karamellizáljuk, majd rádobjuk a répát és a krumplit, és időnként megkeverve pár percet pároljuk, meghintjük a kurkumával, majd felöntjük 1,2 liter vízzel (vagy alaplével), és kb. 15 perc alatt puhulásig főzzük.

Ezután hozzáöntjük a kókuszkrémet, sózzuk, borsot őrölünk hozzá, és botmixerrel selymesre mixeljük. Ízlés szerint vízzel hígítható, ha túl sűrű lenne.

Tányérokba merve tálaljuk, ízlés szerint megszórhatjuk magokkal, krutonnal, zöldfűszerrel, pirított bacondarabkákkal, sült hagymával…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.