Írd be, mit keresel:

Csirkés fajita – életmentő gyors fogás pofonegyszerűen

A tortillába tekert különféle gazdag szendvicsek az elmúlt években robbantak be a hazai köztudatban, és a készen kapható vékony lepénykenyereknek köszönhetően a konyháinkba is, mert zseniálisan egyszerű és finom fogás, ami percek alatt elkészíthető.

Cookta - 2024.01.31.
Csirkés fajita – életmentő gyors fogás pofonegyszerűen

A fajita nem más, mint vékonyra csíkozott fűszeres hús, ami serpenyőben villámgyorsan átsül. Eredetileg marhahússal készült, de ma már sertés, pulyka, csirke húsát, sőt halat, rákot is használnak hozzá, sőt lepirított zöldségek is társulhatnak a hús mellé a serpenyőbe, de friss saláta, paradicsomos salsa vagy avokádókrém, tejföl és reszelt sajt is gyakran kerül a hús mellé a tortillatekercsbe. Millió fajtája és variációs lehetőség van, tán ennek is köszönheti népszerűségét, és a legegyszerűbb változata is finom, ráadásul tényleg 10 perc alatt elkészül.

Ha sietős napunk van, akkor az alábbi csirkés fajita tökéletes választás lehet, hogy finomat és egészségeset együnk, minimális munkával. Ebben a nagyon egyszerű alapverzióban a hús és a tortillalapok mellett konzerv kukorica és előre csomagolt friss saláta van csupán, valamint némi tejföl – ezeket ma már bármelyik üzletben gond nélkül beszerezhetjük -, de persze ízlés és a hűtőnk kínálata szerint gazdagíthatjuk paradicsommal, avokádóval, hagymával vagy reszelt sajttal is…

Gyors csirkés fajita

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 1 konzerv kukorica
  • 4 marék salátakeverék
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 kávéskanál őrölt római kömény
  • 1/2 citrom
  • 2 dl tejföl
  • csilipaprika ízlés szerint
  • 4 tortillalap
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A csirkemellet vékonyan felcsíkozzuk, tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olívaolajat, zúzott fokhagymát, a koriandert és a római köményt, hozzáreszeljük a citrom héját, ráfacsarjuk a levét és összeforgatjuk. Ha van időnk, hűtőbe tehetjük pácolódni, akkor még finomabb lesz, de akár azonnal is süthetjük.

Egy serpenyőt felforrósítunk, amikor már jó meleg, a csirkét beleöntjük, hozzáadjuk a felaprított csilit, és időnként megkeverve, átforgatva 4-5 perc alatt megsütjük.

Közben a tortillalapokat tiszta konyharuhába tesszük, becsomagoljuk, és mikróban 800 Watton fél perc alatt felforrósítjuk és átpuhítjuk.

A tortillalapokat tányérra tesszük, ráhalmozzuk a húst, a salátát és a lecsöpögtetett kukoricát, meglocsoljuk a tejföllel, feltekerjük, és már fogyaszthatjuk is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.