Írd be, mit keresel:

Milyen étrendkiegészítőket érdemes valóban szedni?

Az étrendkiegészítőkkel Dunát lehetne rekeszteni, és túlzás nélkül állíthatjuk, hogy legalább a felük fabatkát sem ér. A másik felük azonban sokat segíthet abban, hogy egészségesebbek és fittebbek legyünk. Persze mindenkinek a saját igényeire kell szabnia azt, hogy milyen kiegészítőre van szüksége, de általánosságban elmondható, hogy az alábbi termékeket érdemes beszerezni!

Cookta - 2018.02.01.
Milyen étrendkiegészítőket érdemes valóban szedni?

D-vitamin

Itt, Magyarországon nem túl magas a napos órák száma – bár világviszonylatban nagyjából a középmezőnyben vagyunk, azért nem jutunk elég napfényhez ahhoz, hogy a testünk az év 365 napjában megfelelő mennyiségű D-vitamint tudjon termelni. Ehhez ugyanis sok napfényes órára van szükség. A szürkébb hónapokban érdemes D-vitaminnal kiegészíteni az étrendet, mert ha vészesen keveset termel belőle a szervezetünk, az rossz csontszerkezetet, gyenge immunrendszert és akár depressziót is eredményezhet.

Omega-3 zsírsav

Nagy az esélye, hogy nem eszünk elegendő omega-3 zsírsavat, mivel ez nagy mennyiségben leginkább a halakban található meg, mi pedig nem vagyunk egy nagy halfogyasztó nemzet. A zsírsav egészséges, segíthet a megfelelő agyműködésben, és megelőzheti a hangulatingadozással járó mentális betegségek kialakulását, amelyekre mindannyian egyre érzékenyebbek vagyunk a növekvő stressz miatt. Ha nem szeretnénk étrendkiegészítőben szedni, megemelhetjük a halfogyasztásunk arányát, vagy pedig olyan magvakat kell ennünk, mint a dió vagy a lenmag.

További fontos pótlandókról itt olvashattok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.