Írd be, mit keresel:

Csirkecsíkok kókuszos-zabos bundában, sütőben sütve

A rántott csirke örök kedvenc, de a vele járó olajszag már kevésbé. Ezért is jó megoldás, ha sütőben sütjük, amivel nemcsak a kellemetlen szagot kerülhetjük el, de nem is kell mellette állni, míg sül, és felesleges zsiradékot sem szív magába a bunda. Most egy különlegesebb bundával készült, jó ropogós lett, és a pácolásnak köszönhetően a sovány pipihús nem száradt ki, hanem finom omlósra sült.

Cookta - 2024.02.02.
Csirkecsíkok kókuszos-zabos bundában, sütőben sütve

A csirkemell gyakran érlelődik felhasználás előtt fokhagymás tejben vagy fűszeres joghurtban – most viszont kókuszkrémben pihentek, és a bundába is került egy kis kókuszreszelék a morzsa helyett. Kellemesen illatos, nem tolakodó a kókuszosság, de mégis egy kicsit különlegessé teszi az omlós húsfalatokat. A bunda ráadásul liszt helyett őrölt zabpehellyel készült, így ez a változat nemcsak egészségesebb, de diétás, gluténmentes étrendbe is könnyedén beilleszthető.

Hogy ne száradjon ki, és jó ropogósra süljön a bunda, a tojásba érdemes egy kevés olajat tenni panírozáskor, a kókuszkrém és az olaj zsírtartalma elég, hogy a sütőben a bunda szép pirosra és ropogósra süljön úgy, hogy a csirkemellcsíkok ne száradjanak ki, hanem jó szaftosak, omlósak maradjanak.

Kókuszos-zabos csirkefalatok

Hozzávalók:

  • 3 csirkemellfilé
  • 2 dl kókuszkrém
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál őrölt csili
  • 1 teáskanál só

A bundához:

  • 10 dkg gm zabpehely
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés: A csirkemelleket ujjnyi csíkokra vágjuk. A kókuszkrémet egy tálba öntjük, hozzáreszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a sót és a csilit, elkeverjük, majd beleforgatjuk a csirkecsíkokat, lefóliázzuk, és 2 órára vagy egész éjszakára a hűtőbe tesszük pácolódni.

A bundához a zabpelyhet késes robotgépbe durvára őröljük, tányérba öntjük. A tojásokat egy másik tálba felütjük, 2 evőkanál olajjal és kevés sóval villával elhabarjuk, a kókuszreszeléket, egy harmadik tányérba öntjük.

A csirkemellcsíkokat megforgatjuk a zabpehelyben, a tojásban, majd a kókuszreszelékben, rányomkodjuk, majd sütőpapírral fedett tepsibe rakosgatjuk úgy, hogy ne érjenek egymáshoz.

200 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük, menet közben egyszer megforgatva. Ízlés szerinti körettel vagy mártogatóssal tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.