Írd be, mit keresel:

Csokikrém csak gyümölcsökből – a bűntudatmentes és egészséges nyalánkság

A csoki csábító, de bűntudatot is kelt, különösen akkor, ha selymes krémként kerül elénk: pedig készülhet csak gyümölcsökkel is. Aki nem hiszi, most megbizonyosodhat róla ezzel az isteni, selymes finomsággal, ami mindenmentes, vegán, egészséges. Ácsi - csokihab egészségesen? Igen. :)

Cookta - 2024.02.04.
Csokikrém csak gyümölcsökből – a bűntudatmentes és egészséges nyalánkság

Tömör gyönyör, sűrű, csokis finomság, ami ráadásul igazi villámdesszert is: 5 perc elkészíteni, és ugyan hozzá kell tenni, hogy van benne kalória, de főleg gyümölcscukor és jótékony növényi zsiradék, amit egy kis cukormentes kakaó egészít ki, és egy késes robotgéppel gyerekjáték elkészíteni, de összességében egészségesebb minden sütinél.

Önmagában is finom kanalazgatni való, egyszerre csokis és narancsos, az édességét a banánok érettségétől függően érdemes szabályozni a datolya adagolásával, és ha nem tömény csokis bombadesszertre vágyunk, akkor rétegezhetjük pohárkrémnek is egy mutatós édességnek gyümölcsökkel, kekszmorzsával vagy granolával is egy csinos kehelybe.

Narancsos csokikrém – vegán, mindenmentes

Hozzávalók:

  • 2 érett banán
  • 2 érett avokádó
  • 6 dkg puha datolya
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 1 narancs
  • kevés kókuszreszelék vagy darált mandula, dió

Elkészítés: A banánt meghámozzuk, felkarikázzuk, majd fagyasztóba tesszük 2 órára – vagy akár egész éjszakára.

A datolyát, ha nem friss és puha, akkor 1 órára langyos vízbe áztatjuk, majd leszűrjük, kimagozzuk. Az avokádókat félbevágjuk, a magjukat kiemeljük,  a húsukat késes robotgépbe kanalazzuk, hozzáadjuk a fagyos banánt, a datolyát, a kakaóport, a narancs reszelt héját és levét, és krémesre, selymesre összemixeljük.

Tálkákba vagy poharakba osztjuk, a tetejét meghintjük kókuszreszelékkel vagy darált mandulával, dióval, kirakjuk friss gyümölccsel, vagy amivel csak szeretnénk. Azonnal tálalható, de a hűtőben 1-2 napig eláll.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.