A zabpehely vitathatatlanul az egyik legsokoldalúbb alapanyag, sokaknak kedvenc reggelijük kásának megfőzve vagy éppen előre bekeverve és áztatva. De egy kicsit továbbgondolva, pépesíthetjük és krémessé tehetjük egy finom és egészséges pudingnak.
Lágy és krémes, mint egy puding, és olyan finom, hogy nemcsak reggelire, de akár desszertként is megállja a helyét ez az egészséges és pofonegyszerű kanalazgatni való. Alakbarát, hiszen könnyű görög joghurttal készül, cukrot nem, hanem csak egy kis mézet és édes banán van benne, és a tökéletes állagát annak köszönheti, hogy hosszan pihen és puhul a hűtőben, legalább egy éjszakát, aránylag sok vízzel és a joghurttal összekeverve. Ezután kerül csak bele a banán, közvetlenül fogyasztás előtt, így nem barnul meg, és hogy igazán selymes legyen, még össze is van mixelve.
Ízlés szerint rétegezhetjük pohárba dzsemmel, ropogós magokkal vagy granolával, de kínálhatjuk tálkába téve is, friss vagy fagyasztott gyümölcsökkel megszórva.
Egyéjszakás zabpuding
Hozzávalók:
Elkészítés: A zabpelyhet egy tálba öntjük a görög joghurttal és a vízzel, hozzáadjuk a mézet, összekeverjük, és lefedve 12 órára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt a banánt összetördeljük, késes robotgépbe vagy turmixba tesszük, hozzáadjuk a pihentetett joghurtos zabpelyhet és az őrölt fahéjat, és krémesre turmixoljuk.
Tálkákba vagy poharakba osztjuk, és gyümlöccsel díszítve tálaljuk.