A sovány csirkemell elképesztően porhanyósra és szaftosra süthető, ha batyuban sütjük, fóliába csomagolva, így minden finom aroma benne marad, saját gőzében puhul porhanyósra. Ha egy kis pácot és zöldséget is beleveszünk a buliba, akkor még finomabb, köretet sem igényel, és pár perc előkészítéssel meg is van a finom és egészséges ebéd vagy vacsora.
Ennél egyszerűbb fogás nem létezik, miközben nagyon finom, könnyű és alakbarát, ráadásul kellemesen friss és citrusos. Aki kispórolná belőle a vajat, hogy még diétásabb legyen, ne tegye! A sülés közben szétolvadó vaj és a gőze nagyon jót tesz a húsnak és a zöldségeknek is! És bármilyen zöldség pakolható a hús mellé, amit csak szeretünk!
Hozzávalók:
Elkészítés: A mustárt egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk 1/2 citrom kifacsart levét, a fokhagymát, a mézet, a gyömbért és 2 evőkanál vizet, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, majd beleforgatjuk a csirkemelleket. Ha van időnk, érdemes pár órát pácolni, ha nincs, azonnal is nekiállhatunk a sütésnek.
A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, majd félkarikákra vágjuk. Alufóliából 4 nagyobb lapot tépünk, megkenjük olajjal, elosztjuk rajtuk a hagymát, majd a húsokat ráfektetjük, mellérakjuk a rózsákra szedett brokkolit és a zöldbabot. A zöldségeket sózzuk, borsozzuk. A maradék fél citromot karikákra vágjuk, és kirakjuk vele a csirkemelleket, majd mindegyikre 1-1 teáskanálnyi vajat teszünk, a visszamaradt páclevet a tetejükre csorgatjuk, és a fóliákat batyuvá összefogjuk, és tepsibe tesszük.
200 fokos sütőbe toljuk, és 30 percig sütjük, majd a tepsit kivéve nagyon óvatosan szétnyitjuk a fóliát – a forró gőz miatt! -, visszahajtjuk, és még 5-10 percre visszatoljuk, amíg kicsit megpirulnak a húsok és a zöldségek.
Azonnal tálaljuk, ha tartalmasabbá szeretnénk tenni, párolt rizst kínálhatunk mellé.