Írd be, mit keresel:

Fóliás csirkemell zöldségekkel – kezdőknek is működős alakbarát recept

A sovány csirkemell elképesztően porhanyósra és szaftosra süthető, ha batyuban sütjük, fóliába csomagolva, így minden finom aroma benne marad, saját gőzében puhul porhanyósra. Ha egy kis pácot és zöldséget is beleveszünk a buliba, akkor még finomabb, köretet sem igényel, és pár perc előkészítéssel meg is van a finom és egészséges ebéd vagy vacsora.

Cookta - 2018.02.22.
Fóliás csirkemell zöldségekkel – kezdőknek is működős alakbarát recept

Ennél egyszerűbb fogás nem létezik, miközben nagyon finom, könnyű és alakbarát, ráadásul kellemesen friss és citrusos. Aki kispórolná belőle a vajat, hogy még diétásabb legyen, ne tegye! A sülés közben szétolvadó vaj és a gőze nagyon jót tesz a húsnak és a zöldségeknek is! És bármilyen zöldség pakolható a hús mellé, amit csak szeretünk!

Fóliás csirkemell zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 25 dkg brokkoli
  • 25 dkg zöldbab (fagyasztott is lehet)
  • 1 fej hagyma
  • 1 citrom
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál fokhagymagranulátum
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 4 teáskanál vaj
  • só, bors

Elkészítés: A mustárt egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk 1/2 citrom kifacsart levét, a fokhagymát, a mézet, a gyömbért és 2 evőkanál vizet, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, majd beleforgatjuk a csirkemelleket. Ha van időnk, érdemes pár órát pácolni, ha nincs, azonnal is nekiállhatunk a sütésnek.

A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, majd félkarikákra vágjuk. Alufóliából 4 nagyobb lapot tépünk, megkenjük olajjal, elosztjuk rajtuk a hagymát, majd a húsokat ráfektetjük, mellérakjuk a rózsákra szedett brokkolit és a zöldbabot. A zöldségeket sózzuk, borsozzuk. A maradék fél citromot karikákra vágjuk, és kirakjuk vele a csirkemelleket, majd mindegyikre 1-1 teáskanálnyi vajat teszünk, a visszamaradt páclevet a tetejükre csorgatjuk, és a fóliákat batyuvá összefogjuk, és tepsibe tesszük.

200 fokos sütőbe toljuk, és 30 percig sütjük, majd a tepsit kivéve nagyon óvatosan szétnyitjuk a fóliát – a forró gőz miatt! -, visszahajtjuk, és még 5-10 percre visszatoljuk, amíg kicsit megpirulnak a húsok és a zöldségek.

Azonnal tálaljuk, ha tartalmasabbá szeretnénk tenni, párolt rizst kínálhatunk mellé.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.