Írd be, mit keresel:

Hamis majonéz – vegán szósz egészségesen, egyszerűen

A majonéz sokak kedvence, és rengeteg ételhez passzol, remek salátaöntet, mártogatós, szendvicsbe is jól passzol, de vannak, akik idegenkednek tőle, vagy a nyers tojás, vagy a sok olaj miatt, bolti változatnál medig az adalékok, tartósítók miatt. Mutatunk egy nagyon finom és krémes helyettesítőt, ami kimondottan egészséges is!

Cookta - 2024.02.22.
Hamis majonéz – vegán szósz egészségesen, egyszerűen

A majonéz ugye gyakorlatilag tojássárga és jó sok olaj keveréke, némi ízesítővel, így bármihez rakjuk is, jól megdobja kalóriával. Csak friss tojásból és frissen készítve az igazi, és bár vannak főtt tojásos változatok is, nagyon egyszerűen készíthetünk a majonézhez igazán hasonló állagú és ízű szószt csupa vegán, vagyis növényi alapanyagokból, ami hosszabban is eltartható, és pofonegyszerűen elkészíthető.

Ennek alapja tahini, vagyis szezámkrém, ami persze tartalmaz kalóriát, de nagyon egészséges, sok kalciumot, vasat, fehérjét és E-vitamint tartalmaz, és minden bio, gourmet boltban vagy hipermarketben kapható, soká eláll, és rengeteg módon használható, de ezzel a RECEPTTEL akár otthon is elkészíthető – ezt tovább alakítva pedig 2 perc alatt kész is a vegán majonézpótlónk!

Tahini-szósz – hamis majonéz vagy veganéz

Hozzávalók:

  • 10 dkg tahini (szezámkrém)
  • 0,5 dl víz
  • 1/2 lime leve és reszelt héja
  • 1 teáskanál méz
  • csipetnyi csilipehely
  • só, bors

Elkészítés: A tahinit egy tálkába tesszük, hozzáreszeljük 1/2 lime héját, hozzáfacsarjuk a levét. Sózzuk, borsozzuk, a mézzel és a csilipehellyel ízesítjük, és egy kézi habverővel simára keverjük.

Ha öntetnek szeretnénk salátához, még néhány evőkanál vízzel hígíthatjuk, gazdagíthatjuk fokhagymával, zöldfűszerrel, apróra vágott savanyú uborkával, kapribogyóval…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.