Írd be, mit keresel:

Zserbógolyó egészségesen – pofonegyszerű desszert cukormentesen

Imádom az egyszerű és egészséges finomságokat, különösen akkor, ha édesszájú kisfiamnak is kedvében járhatok vele. Ez a finomság igazi főnyeremény, pár perc alatt kész, együtt is elkészíthetjük, olyan egyszerű.

Cookta - 2023.02.25.
Zserbógolyó egészségesen – pofonegyszerű desszert cukormentesen

A zserbó világbajnok édesség, a dió, a csokoládé, az omlós tészta és a baracklekvár olyan tökéletes együtt, hogy tényleg nehéz jobbat kitalálni. Nem is kell, ráadásul ez az ízkombináció egy egészséges desszertben is összehozható.

Korpás keksz, darált dió, kakaópor és baracklekvár keverékéből készül, nem csíkos és réteges, de ugyanolyan finom, mint a klasszik zserbó, csak sokkal egyszerűbb. Aki szeretné, olvasztott csokiban is meghempergetheti, mi szeretjük így magában is, csak diós változatban.

Diógolyó – alias csupasz zserbógolyó

Hozzávalók:

  • 17,5 dkg darált korpás keksz
  • 10 dkg darált dió
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 8 evőkanál cukormentes sárgabaracklekvár
  • 5 dkg darált dió a hempergetéshez

Elkészítése: A finomra darált kekszet és a diót a kakaóporral és a baracklekvárral összegyúrjuk. A lényeg, hogy egy jó tömör masszát kapjunk. Amennyiben ragad, adjunk hozzá még kekszet, de ha nagyon-nagyon száraz, akkor egy kis lekvárt. Teáskanálnyi adagokból golyókat formázunk, és darált dióba hempergetjük őket. Aki szeretné, tehet bele mézet is, vagy akár olvasztott étcsokoládéban is megforgathatja. 🙂

Forrás: Színek és virágok

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.